Cookie beleid SKV Wageningen

De website van SKV Wageningen is in technisch beheer van VoetbalAssist en gebruikt cookies. Hieronder de cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Lees ons cookiebeleid voor meer informatie.

Functionele cookies

Voor een goede werking van de website worden deze cookies altijd geplaatst.

Analytische cookies

Google analytics Toestaan Niet toestaan

Marketing cookies

Facebook Toestaan Niet toestaan

275: Oliebollen

Het bakken van oliebollen is onderhand bij SKV een traditie geworden. In het begin werd dat in het vroege voorjaar (maart) of in het najaar gedaan. In ieder geval niet met oudjaar omdat we toentertijd een aantal sponsors hadden die bakker waren. Het leek ons geen goed idee om dan met hen te gaan concurreren. Omdat de sponsorsituatie de laatste jaren iets veranderd is worden bij SKV nu twee keer per jaar de bollen gebakken: in de herfst en met oudjaar. Het was en is geen uitzondering dat de SKV-bakkers zo'n tienduizend van die bolle jongens plus platte flappen per jaar uit de sissende pannen vissen. Dat komt natuurlijk omdat een zeer goede kwaliteit gewaarborgd is door onze beroepsoliebollenbakker Willen van Roekel en luxebakker Gerard van der Kleijn.

Eén keertje is er met een piepklein partijtje iets mis gegaan omdat een amateurkrentenafweger - goed bedoeld- te scheutig was geweest met krenten zodat die paar dozen een soort stuiterballen werden. Maar verder hadden en hebben onze klanten alleen maar lof. Meer dan dat zelfs. Met het bakken is dus niets mis.

Bij de consumenten thuis willen de SKV-bollen nog wel eens vreemde verhalen op leveren. Laat ik maar meteen met een bizar voorbeeld komen.

Een SKV-er had de gewoonte om voor de vaak koude hondsdagen tussen 20 juli en 20 augustus een zak oliebollen in het vriesvak van zijn koelkast te bewaren. Op een bloedhete juli- of augustusdag toen er totaal geen sprake was van hondenweer wilde hij, lui door de hitte, zich met een jantje-van-leiden afmaken van het avondeten. Patat, een zak sla plus gehaktballen van de C 1000, die hij nog in de vriezer had, leek hem een goede fastdinner.

Je voelt hem al aan komen.Tijdens de maaltijd serveerde hij patat en sla met een prima dressing plus in heerlijke sneljus ontdooide gehaktballen…..met krenten. In bevroren toestand was het verschil tussen de gehaktballen van Mostert en de oliebollen van SKV hem niet opgevallen.

Naam van deze koekenbakker? Nee, ik heb mijn beroepsgeheim. Vooruit, één hint dan. Zijn naam heeft iets met een bol te maken. Niet van beslag met krenten maar van leer.

BLEDDER

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!