4 - 3

DUNO D JO11-1G

Onder 11, JO11-4, Groep 4 02

9 september 2017 8:30

Nadat vorige week de stadsderby tegen ONA JO11-3 met 6-3 werd verloren, stond afgelopen zaterdag een streekderby voor de beker op het programma. Op een regenachtige Zoom ontving de ploeg van coach Johan Cornelis de gasten uit Doorwerth, DUNO JO11-1G.

Met Hazel als keeper, een verdedigingsblok met aanvoerder Aron, Aleks en Matteo, Harm en Arjan op de flanken en Ravi die voor de doelpunten moest zorgen, begon SKV uitstekend aan de wedstrijd. Op de natte grasmat was SKV voortdurend in de aanval en kreeg het de nodige corners. Echter, een misverstand uit een hoekschok leverde een vrije doortocht op voor een speler van DUNO. Hazel kwam nog wel goed zijn doel, maar tevergeefs 0-1. SKV raakte door de achterstand niet in paniek en ging gewoon door met goed samenspel. Uit zo’n mooie aanval kwam de bal bij Harm die met een prima actie en met behulp van de keepster de gelijkmaker aantekende 1-1. Hierna golfde het spel op en neer en kreeg ook DUNO wat kansjes. Nadat SKV de bal verloor op het middenveld en er niet op tijd werd terug verdedigd speelde DUNO de overtalsituatie goed uit en kwam op 1-2. Inmiddels was Mats ingevallen en die werd fraai vrij gespeeld en met een geweldig knal schoot hij SKV weer op gelijke hoogte 2-2.

In de rust hamerde coach Johan erop om te blijven knokken, want er zat meer in voor SKV. Er werd namelijk goed gevoetbald en het combinatiespel was ook prima.

De tweede helft vertoonde hetzelfde spelbeeld, namelijk met SKV voornamelijk op de helft van de tegenstander. Een verkeerd geraakte uittrap van Hazel zorgde ervoor dat de bal terecht kwam bij een speler van DUNO die direct de bal over Hazel schoot. Weer keek SKV tegen een achterstand aan 2-3. Maar de SKV’ers gaven niet op en trokken weer ten strijde. Uiteindelijk was het Ravi die met zijn “chocoladebeen”  de bal in de lange hoek schoof 3-3. Dit was nog niet alles, want uit een corner maakten Aleks en Aron een mooi  ééntwee waarna Aleks de bal fraai in het dak van het doel knalde 4-3. Hierna waren er nog voldoende mogelijkheden om de wedstijd op slot te gooien, maar het vizier stond nog niet scherp bij de spelers. En bijna kreeg SKV nog de deksel op de neus. Vlak voor tijd kreeg DUNO op een gevaarlijke plek en dichtbij het doel een vrije trap, maar met een fantastische redding hield Hazel zijn doel schoon en boekte SKV JO11-4 zijn eerste overwinning van het seizoen.

Dat smaakt naar meer. Complimenten voor iedereen. Er is hard gewerkt en goed gevoetbald. Een echte teamprestatie van formaat! Nu nog de kansen afmaken.