2 - 2

SKV VR1

Vrouwen, VR1, 3e klasse B

7 april 2018 15:00

Vandaag stond de wedstrijd tegen IJsselmeervogels op het programma. Met een fel zonnetje en een lekker windje werd er om 15:00 afgetrapt. We begonnen redelijk aan de wedstrijd, waardoor er af en toe wat kansen ontstonden. De afronding was helaas niet scherp genoeg. Na een mooie crossbal over het veld wist IJsselmeervogels hun rechtsvoor te bereiken, die de bal knap in de hoek van het goal schoot. Dat was schrikken, maar er was nog geen man over boord. We bleven hard werken, maar de bal wilde het goal maar niet in. Helaas wist IJsselmeervogels een van de vele corners om te zetten in een doelpunt waardoor we in de rust tegen een 2-0 achterstand aan moesten kijken.

Ons doel na rust was duidelijk, scoren en zorgen dat we hier sowieso een punt mee zouden nemen. We voerden de druk flink op en dat resulteerde na zo’n 25 minuten in de 2-1 door Iris Robbers. IJsselmeervogels kreeg het moeilijk onder onze druk, wij gingen achterin immers 1 op 1 spelen. Onze verdediging wist het goed dicht te houden, het middenveld sloot goed aan waardoor de druk naar voren erg groot was. Gelukkig leidde deze tactiek naar de gelijkmaker. Na een mooie voorzet van Ilona wist Iris Robbers met haar hoofd heel knap de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Met nog ruim 5 minuten op de klok hebben we zelfs nog geprobeerd om het winnende doelpunt te maken, maar dat mocht helaas niet meer lukken.

Door hard te werken en niet op te geven hebben we toch een punt aan dit duel overgehouden. Niet helemaal waar we op gehoopt hadden, maar toch knap teruggekomen na een 2-0 achterstand. De komende weken worden erg belangrijk om punten te gaan pakken om alsnog boven IJsselmeervogels uit te komen.