2 - 1

Hercules VR2

Vrouwen, VR1, 3e klasse B

17 maart 2018 15:00

De vrouwen van SKV hadden 1 opdracht voor de wedstrijd tegen Hercules en dat was winnen. Gelukt 2-1 winst!

De weersomstandigheden waren niet optimaal, een koude harde wind stond over het veld wat het spel niet ten goede kwam. Er werd rommelig gespeeld en er zat weinig rust in het spel. De druk om te moeten winnen en het uitblijven van de 1-0 maakte het nog lastiger. Ongeveer 10 minuten voor het rustsignaal werd een inzet van SKV met de hand van de lijn gehaald door een Hercules speelster, penalty! Jennifer liet zich die kans niet ontnemen en schoot de 1-0 binnen.

Hercules had het voordeel van de wind in de 2de helft, dus de verwachting was dat SKV het lastig zou krijgen. Echter SKV ging beter voetballen en dit werd in de 55ste minuut beloond met 2-0. Rene, die sterk inviel, bracht de bal bij Jennifer en maakt het goed af.  In plaats van rustig vooruit te blijven voetballen vielen we terug in het spel van de eerste helft. Rond de 65ste minuut werd er te veel ruimte aan de tegenstander gegeven om te schieten van afstand 2-1.
De resterende 25 minuten kwam SKV niet meer echt in gevaar. In de laatste minuten kreeg Iris nog een kans op 3-1, alleen dat lukte net niet. Complimenten voor de vrouwen, er is vooral hard gewerkt en door de sterke wissels en het collectief kon SKV de wedstrijd winnend afsluiten

Belangrijke 3 punten voor SKV om buiten de degradatiezone te komen. Volgende week zaterdag weer een thuis wedstrijd tegen Sporting '70 VR2. Wederom belangrijk voor de 3 punten.