Vrouwen, VR1, 3e klasse B

11 november 2017 12:00

Opstelling SKV VR1

Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen IJFC VR2 op het programma.

Om 12:00 trapten we af. We kwamen weer goed uit de startblokken, waardoor we IJFC goed onder druk konden zetten. Dit resulteerde in de eerste kansen, maar helaas wisten we die niet om te zetten in doelpunten. Het middenveld staat goed te voetballen, de voorhoede van IJFC wordt hierdoor niet goed bereikt. IJFC komt er af en toe wel doorheen, maar echte grote kansen krijgen ze niet. Nadat er een overtreding op Noortje wordt begaan mag Jennifer aanleggen voor een vrije trap. Ze weet Noortje te bereiken en Noortje weet het net te vinden met een hele mooie kopbal. Eindelijk weten we onszelf te belonen. Hoewel we met een grotere stand de rust hadden kunnen bereiken, kunnen we weer zeggen dat we een sterke eerste helft hebben gespeeld.

In de tweede helft is het zaak de voorsprong uit te breiden en de 0 te blijven houden. Al vrij snel lukt het om de voorsprong te vergroten. Jennifer krijgt de bal voor haar voeten nadat de verdedigster van IJFC een voorzet van Noortje niet goed wegwerkt. Ze schiet op goal en de keepster van IJFC weet daar geen raad mee. De voorsprong van 2 doelpunten geeft ons wat meer lucht, maar helaas duurt dat niet lang. IJFC weet vrijwel uit het niets te scoren, waardoor de stand weer op 1-2 komt te staan. Helaas maken we het onszelf hierdoor weer onnodig moeilijk en IJFC voelt dat. IJFC voert de druk op onze verdediging op, maar onze verdediging staat goed te voetballen en weet alle aanvallen te pareren. Nog wat spannende corners op het einde, maar doordat iedereen goed meeverdedigt gaan die er ook gelukkig niet in. Na het laatste fluitsignaal is de eerste overwinning een feit!

Door hard voor elkaar te werken hebben we nu eindelijk onze eerste overwinning binnen. Na de wedstrijd hebben we genoten van een heerlijke lunch georganiseerd bij Jan & Ellen thuis, bedankt daarvoor!

Met de lunch als bodem hebben we daarna het foute feest onveilig gemaakt. Daar hebben we onze eerste overwinning uitgebreid gevierd!