Competitie

Mannen, 1, 3e klasse A

21 april 2018 15:00

Onbekend

Nadat vorige week van Zelos was gewonnen, speelden de blauwhemden wederom tegen een laaggeklasseerde ploeg. Alhoewel SVP de één-na-laatste plek op de ranglijst inneemt, wist SKV wel dat het deze tegenstander niet mocht onderschatten. Uit werd er immers met 2-1 van de Panters verloren.

Trainer Kevin van Veen stuurde daarom zijn manschappen het veld in met als opdracht om vanaf het begin de druk op SV Panter er vol op te zetten. En dit deed SKV. Al in de vierde minuut opende Bart Silvius de score. Ook hierna hadden de blauwhemden het initiatief, maar ondanks wat kansjes duurde het tot de 24e minuut voordat er weer werd gedoelpunt. Maar, het was wel een mooie goal. Club-topscorer Ismael Antonio pikte op de linkerflank de bal op, dreef het strafschopgebied van SVP in en maakte met een subtiel schot de 2-0 en zijn 14e treffer dit seizoen. Na dit doelpunt kreeg SKV nog een aantal kansen - waar toch wel minimaal een van had moeten zitten - maar scoren deed de ploeg niet meer, zodat er werd gerust met een 2-0 voorsprong.

In het begin van de tweede helft waren SKV en SVP qua spel redelijk aan elkaar gewaagd. Zonder echt goede kansen te creëren golfde het spel over en weer. Dit ging zo door tot een minuut of tien na rust. Opeens kregen de bezoekers uit Veenendaal een goede kans en het was ook meteen raak. Van een redelijk comfortabele voorsprong van SKV (die zeker gezien het spel voor rust eigenlijk al wat groter had moeten zijn), waren de Panters weer helemaal terug in de wedstrijd.

Toch kregen juist zij niet veel later een flinke tik te verwerken. Scheidsrechter Hesseling - die sowieso makkelijk geel gaf deze middag - trok voor de tweede maal een gele kaart voor dezelfde speler, en dus rood. Met tien man moest SVP nu verder. Vol overgave probeerden de bezoekers nog een punt uit de wedstrijd te slepen, ze werden ook nog wel gevaarlijk, maar gelukkig voor SKV kregen ze geen grote kansen meer. Aan de andere kant van het veld kregen de blauwhemden nog wel wat fraaie kansen, maar Ismael Antonio, Ludo Oosting en de pas 16-jarige Jermain Lamers (die vorige week tegen Zelos zijn debuut had gemaakt) wisten het net niet te doen bollen. Ondanks de gemiste kansen won SKV dus wel met 2-1.