SKV verliest geflatteerd met 6-2 van sc Oranje

Bart Silvius (schot)
Arjen Okma (schot)

Mannen, 1, 3e klasse A

16 december 2017 14:30

Na de onnodige nederlaag tegen SVP stond vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. SC Oranje was de tegenstander. Met alle spelers aanwezig (ook alle geblesseerde spelers waren erbij) was iedereen erop gebrand om goed af te sluiten. SKV begon ook goed. Het bedachte plan werkte prima en nadat Ismael al een goede kans had gemist was het kort daarna raak na een goede aanval over rechts. Tijmen gaf goed voor en Bart scoorde prima de 0-1. Niks aan de hand. De gevaarlijke linkerspits van Oranje wisselde van kant en Oranje kreeg meer grip. De eerste hoekschop vloog er echter in 1 keer in 1-1 en een enorme domper. Verder kreeg Oranje eigenlijk geen kansen. 1-1 ruststand.

In de rust was iedereen ervan overtuigd dat er een resultaat mee naar Wageningen genomen kon worden. De 60e minuut was echter het breekpunt in de wedstrijd. Ismael gaf een prima steekbal op Bart die alleen op de keeper afging. Geheel ten onrechte vlagde de grensrechter Bart af. 60 seconden daarna een vrije trap voor Oranje. Tijmen stapte iets te vroeg in en miste de bal waardoor die precies op het hoofd van een speler van Oranje viel en met een boog was daar de 2-1. 5 minuten later kreeg Jente de bal op zijn hak en kon de rappe rechtsbuiten ervandoor. 3-1. Dit was de nekslag voor SKV.  Met de moed der wanhoop vielen ze nog aan en Bart had de 3-2 op zijn schoen maar weer uit de counter een zeldzaam slippertje van Denzel en bam de 4-1. Daarna ook nog de 5-1 en de 5-2 van Arjan. Diep in blessuretijd ook nog de 6-2.

Zo sluit het eerste een wisselvallige eerste seizoenshelft af met een te hoog uitgevallen nederlaag. De wonden likken en bij elkaar blijven dan moet het na de winter beter gaan.