SKV JO 17-1 wint 6 punten duel tegen DVC

20'
43'

Onder 17, JO17-1, 4e divisie E

25 november 2017 10:30

Na 2 nederlagen op rij was het zaak voor de JO 17 om de draad weer op te pakken. Het spel is over het algemeen goed te noemen en kansen krijgt de ploeg voldoende maar het jezelf belonen en wedstrijden over de streep trekken valt niet altijd mee.  Vandaag weer een goede kans. DVC speelt wisselvallig. Winst tegen TOP OSS maar verlies tegen Woezik en gelijk tegen AZSV. Voor de wedstrijd stonden ze 3 punten achter onze jongens. Bij winst kon de ploeg weer naar boven kijken en aansluiting houden met de top5.  Bij verlies moest de blik weer naar onder gericht worden.

Zonder de aan zijn knie geblesseerde Nico maar weer met Youri, die erug was  van een enkel blessure en met hulp van Mladen en Alex van de B2 ( bedankt mannen)  Begon de JO 17 in een 4-4-2 opstelling aan de wedstrijd. De eerste 15 minuten waren duidelijk voor SKV. Veel druk op het doel van DVC en een paar goede kansen waaronder een bal op de kruising van de hard werkende Jimmy. DVC kreeg niet veel kansen maar na 20 minuten toch een hele grote. Het was Youri de goed uitkwam en de 0-1 wist te voorkomen.  SKV ging te snel de lange bal spelen op Jimmy en Tommie en omdat die meestal tegen drie man moesten opboxen kwam daar niet veel gevaar uit.  Het moest vandaag dus van het middenveld komen.  Het was dan ook Jermain die vanaf links prima naar binnen kwam en de keeper met een prachtig schot kansloos liet. 1-0 voor bij de rust.

In de rust besproken dat we meer moesten gaan voetballen. Niet te veel de lange bal spelen maar het overtal zien te maken en benutten op het middenveld.  Vlak na de rust viel de bal voor de voeten van Lukas die niet twijfelde en de bal net zo fraai als jermain over de keeper in de kruising schoot. Dat was lekker 2-0. Jimmy  ging er uit ( last van zijn longen)  en Mladen was zijn vervanger.  DVC kwam steeds beter in zijn spel en het spel van SKV was slordig en ondanks de afspraken ging steeds meer lang naar Tommie.  SKV wist na de 2-0 weinig tot niets meer te creeren en het was DVC dat door een goede actie van de nummer 7 ( hun beste speler) de bal ineens voor de voeten van de spits wist te krijgen. Via een kluts rolde de bal via Tom in het doel 2-1 met nog 20 minuten te gaan. Lars ging er nog uit voor Alex en het was vasthouden voor SKV.   Door goed verdedigen van Sjoerd en Tom en knap werk op het midden veld van Mauro wist de JO 17 de 3 punten binnen te slepen.

Waar we in andere wedstrijden meer verdiende doordat we goed speelde ( Union, Orion, Longa) kregen we nu wel de 3 punten terwijl dit denk ik de minste wedstrijd van de competitie was. Maar goed we trekken hem wel over de streep. De hele top 5 wint ook zodat we niet dichter bij komen maar wel verder weglopen van de onderste 5.

Volgende week  Beuningse Boy's. Weer een 6 punten wedstrijd. Hopelijk spelen we dan weer ons eigen spel en pakken weer de 3 punten