JO 17-1 start competitie met gelijkspel tegen Longa 30

Competitie

Onder 17, JO17-1, 4e divisie E

23 september 2017 15:15

Onbekend

De Jo 17-1 is de competitie begonnen met een gelijkspel in Varsseveld tegen Longa'30. Op het schitterende complex van deze grote vereniging schoten de mannen uit de startblokken. Al na 30 seconden stond de 0-1 op de borden. Een terugspeelbal op de kleine vrouwelijke keeper van Longa'30 was gelijk fataal. Tommy zette goed door en kon de bal blokken waarna hij hem simpel kon inkoppen. en droomstart dus in deze zware 4e divisie poule voor de JO17-1. Na echter 2 minuten was de stand alweer gelijk. Slecht wegwerken van een hoekschop van Longa'30 kon opnieuw worden ingeschoten en via Youri rolde de bal over de lijn. 1-1 na 2 minuten spelen.

Longa speelde voetbal zoals we in de achterhoek wel meer zullen tegen komen. Fysiek enorm sterk met veel lange ballen en regelmatig het randje ( en soms eroverheen) opzoeken. Onze jongens waren daar in de eerste helft toch wel van onder de indruk en gingen mee in het gebeuk van de tegenstander. Tot echt veel uitgespeelde kansen kwam Longa niet maar de hoekschoppen waren levensgevaarlijk en met kunst en vliegwerk konden de jongens de bal een paar kaar net op tijd opruimen. Aan de andre kant wist SKV ook niet veel meer te creeren.

In de rust afgesproken dat we de bal wat sneller van kant moesten laten wisselen en de opbouw van Longa wat vroeger moesten gaan storen om zo de lange bal eruit te halen.  Longa kwam er nu niet echt meer uit en SKV had een aardig veldoverwicht maar wist dat niet uit te bouwen tot echte doelrijpe kansen. Achterin hadden Sjoerd en Tom de spits goed in de tang en voorin kwam Jimmy en Nico meer in het stuk voor dan in de eerste helft. In de 60 minuut een hele fraaie individuele actie van Tommy die twee man het bos instuurde en alleen onregelementair van scoren af kon worden gehouden. Strafschop voor SKV. Sjoerd ging achter de bal staan maar schoot hem veel te slap in en de keepter kon de bal keren. In de laatste 10 minuten kwam Longa er door de vermoeidheid van SKV nog twee keer heel gevaarlijk uit en ze wisten zelfs te scoren maar gelukkig was het buitenspel.

Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Over 80 minuten gezien was dat wel een terechte uitslag.

Volgende weer een tegenstander van naam JVC Cuijk JO17-1 komt dat zien om half een op sportpark De Zoom