SKV JO17-1 wint ook ruim van Hoevelaken JO17-1

55'
70'

Onder 17, JO17-1, Groep 1 39

9 september 2017 12:30

SKV was afgelopen zaterdag ook te sterk voor Hoevelaken. Op een nat maar goed bespeelbaar C veld speelde de JO17-1 een redelijke eerste helft. In tegenstelling tot de wedstrijd hiervoor tegen DTS '35 durfde Hoevelaken wel druk te geven op de opbouw van SKV. De jongens hadden daar moeite mee. De eerste jaars Lucas en Brandon speelde wat onwennig in de eerste 20 minuten maar wisten zich gedurende de wedstrijd goed te herstellen. Na een minuut of 20 behgon het beter te lopen. Nico begon op rechts warm te draaien en Lars was op het middenveld overal aanspeelbaar en was erg sterk aan de bal. Hoevelaken moest terug en in de 22 minuut was het Nico die met een weergaloze actie de goed doorgelopen Lars wist te bedienen voor de knappe 1-0. Hoevelaken gaf echter niet op en dankzij een intikker na een bal op de lat kwammen zij op 1-1.

Het laatste kwartier had SKV al weer afstand moeten nemen. Maar onder meer een bal op de kruising en een schot op de paal leiden niet to de verdiende 2-1. Die viel toch nog vlak voor rust. Coen wist een bal van dichtbij achter de keeper te schieten. In de rust weer ontevreden koppies van de spelers. Ze kwamen zelf met de oplossing voor het omzeilen van het goede storen van Hoevelaken. En in de tweede helft was er weer te zien waarom dit gewoon een goede ploeg is. Goed inschuiven van Tom en Sjoerd zorgde voor een overwicht op het middenveld en daar weet jermain wel raad mee. Hij zette een goede aanval op via het middenveld die uiteindelijk via Nico voor de goal kwam. Lars was weer goed doorgelopen en met zijn hoofd knikte hij de bal prachtig in de verre hoek. Een hele mooie goal.

Jermain was er al een paar keer dicht bij geweest met schoten van afstand ( lat en paal) maar 10 minuten voor tijd was er een hoekschop variant die door Lucas goed strak op de kop van de 16 meter werd gelegd. Jermain aarzelde niet en schot in een keer op de goal. Helaas blokte een speler van Hoevelaken de bal maar in de rebound schoot hij lsnog verwoestend raak. 4-1

Na 2 wedstrijden in de beker 6 punten en een doelsaldo van 9-3. Zaterdag naar Fortissimo ( dat knap gelijk speelde tegen DTS'35) en bij een gelijkspel of punt verlies van Hoevelaken uit bij DTS en de JO 17 gaat door naar de volgende ronde.