Zoomweg 8
6704PE
WAGENINGEN
tel. 0317-412166

Zaterdag ochtend 23 september, kwart over 12. De competitiecampagne van het veelbelovende elftal SKV 4 gaat van start op sportpark de Zoom.SDS'53 5 uit Wekerom oprollen vandaag is de doelstelling.

Vanaf het eerste fluitsignaal voerde SKV gelijk de boventoon. Ondanks de afwezigheid van vaste basiskrachten (zoals een Daan kempie) en zware weersomstandigheden startten de mannen in het blauw aardig. Al snel kwamen de eerste kleine kansjes en speldenprikjes van de thuisploeg tot stand. Echter was het in de openingsfase toch SDS wat de score opende na een knappe aanval over de linker flank: 0-1. Na het traditionele eerste tegendoelpunt ging het spelniveau omhoog.  Na een clash op het middenveld tussen Doctoricoon Eulen en een kolos uit Wekerom moest Eulen het veld verlaten wegens een knieblessure. Vervolgens werd het middenveld van SDS overlopen door Sybren, Robert en Imre en na een snelle vrije trap van Ralph en een cadeautje van SDS leidde dit uiteindelijk tot de 1-1 van Derk. Na de gelijkmaker bleef SKV de druk opvoeren. Tedje (die sinds een week gestopt is met roken) stoomde een paar keer goed op over de linker kant en ook door toedoen van Marijn Claassen kwam er vanaf de rechterkant genoeg gevaar richting het doel van SDS. Verder stond ook het centrum met Tom en Guido als een blok, wat ervoor zorgde dat keeper Dylan Plug een stukje relaxeter op goal stond. Eind eerste helft was het toch nog even spannend toen Dylan, die na z'n traditionele tegengoal een uitstekende wedstrijd keepte, een vrije trap van SDS op de paal keek. In de daaropvolgende counter wist Ralph met een linkse schuiver de 2-1 binnen te schieten. Gelijk na deze goal floot de scheidsrechter voor rust, waardoor de thee in de kleedkamer toch net wat zoeter smaakte.

In de tweede helft waren er een paar tactische ingrepen aan Wageningse kant. Met onder andere Calvin, Luuk Deijs en senator Teun kwam er bruikbare nieuwe energie en loopvermogen binnen de lijnen. Al snel bleek dat SDS zijn kruit verschoten had en dat SKV ook de tweede helft zou winnen. De uitploeg had veel overtredingen nodig om Tedje, Teun en Calvin aan de linker kant in toom te houden. Uiteindelijk bouwde SKV de score ook verdiend uit. Door 2 assisten van Robert op de koppies van Jan (SDS) en Derk (SKV) werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 4-1.

De eerste overwinning van het seizoen werd gevierd met een aantal welverdiende biertjes in de kantine. Al met al had de beloftenploeg onder aanvoering van teambaas Addo Nobbe zich geen betere start kunnen wensen. Tot volgende week Zaterdag!