Zoomweg 8
6704PE
WAGENINGEN
tel. 0317-412166

Het was alweer een tijd geleden. SKV had tot de wedstrijd tegen Terschuurse Boys deze competitie alleen nog maar gelijkgespeeld of verloren. Maar nu was het eindelijk raak: SKV behaalde eindelijk zijn eerste overwinning dit seizoen!

Dat SKV weleens een mooie middag tegen de nummer 3 van de ranglijst kon gaan beleven, diende zich eigenlijk al vanaf de start van de wedstrijd aan. SKV speelde gedreven, vol met inzet én de wil om te winnen. Dat dit ook tegen een ploeg als Terschuurse Boys ergens toe kan leiden, bleek al in de derde minuut. Uit een snelle aanval gaf Emilj Astamirov een halfhoge voorzet. De keeper kon net niet bij de bal. Deze kwam nu terecht bij Bart Silvius die SKV vervolgens op een 1-0 voorsprong bracht.

Na de 1-0 bleef SKV goed voetballen en duurde het ook niet lang tot ook de volgende treffer werd gemaakt. En hoe! Anouar Haouat ontving halverwege de helft van Terschuurse Boys de bal. Hij dribbelde en dreef richting hun doel, kapte naar binnen, haalde randje ‘zestien’ uit en schoot de bal bijzonder fraai in de kruising en zette SKV zo op 2-0!

Na dit doelpunt volgden er nog wat kansjes voor SKV, maar voor rust scoorden de blauwhemden niet meer. Ook Terschuurse Boys werd een paar keer gevaarlijk. Vooral bij hoekschoppen en vrije trappen moest SKV erg oppassen voor de bezoekers, maar scoren deden zij niet. De ruststand was daarom 2-0 voor SKV.

Al snel na het begin van de tweede helft kreeg SKV wat kansen om de voorsprong verder te vergroten. De ploeg kwam tot een aantal goede aanvallen, maar telkens lukte het net niet om de bal op doel te schieten of stond de keeper van de tegenstander goed opgesteld. Daardoor bleef de stand nog lange tijd 2-0 in het voordeel van de Wageningers.

In het laatste deel van de wedstrijd kreeg Terschuurse Boys ook nog een paar goede kansen. Gelukkig bleek SKV-doelman Dylan Plug bleek deze middag onpasseerbaar. Met een paar sterke reddingen – waaronder een één op één – hield hij zijn doel schoon. Omdat Melle ten Brinke vlak voor tijd SKV’s derde doelpunt maakte, wonnen de blauwhemden eindelijk weer eens een wedstrijd. En dat met 3-0!