Zoomweg 8
6704PE
WAGENINGEN
tel. 0317-412166

Het duel tussen SKV en Advendo’57 is in een gelijkspel geëindigd. Door de 1-1 eindstand konden beide teams een puntje toevoegen aan hun totaal en staan nu op 4 punten.

SKV was voor rust het sterkere team op het veld. De blauwhemden had het vaakst de bal in het bezit en kregen ook de meeste kansen. In de twintigste minuut wist Bart Silvius één van die kansen te benutten en zette SKV, na een sterke aanval en goed én beheerst afronden, op 1-0. Tien minuten voor rust kreeg SKV nog een goede kans, maar de inzet van Anouar Haouat ging rakelings naast.

Het begin van de tweede helft was ook voor SKV. Niet dat de krachtsverschillen groot waren, want beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. In de 58e minuut kreeg Emilj Astamirov dé kans om SKV op 2-0 te zetten. Hij ging met de bal aan de voet alleen op de keeper van de tegenstander af, haalde randje ‘zestien’ uit, maar met een sterke reflex hield de doelman de bal tegen. Advendo’57 ging nu meteen in de tegenaanval. Razendsnel stormde de ploeg uit Ederveen SKV’s helft op, naar het doel en… maakte de 1-1.

Door deze gelijkmaker kreeg Advendo’57 het vertrouwen dat er vandaag meer voor hun te halen was. Het ging wat verder naar voren spelen, waardoor SKV het nog best lastig kreeg. Veel kansen kregen de bezoekers niet, maar in de 79e minuut waren ze met een vrije trap tegen de paal nog erg dicht bij een overwinning. Deze kwam er niet. Ook niet toen een van hun aanvallers, in blessuretijd, met een fopduik in het strafschopgebied een penalty probeerde te versieren. Gelukkig zag de scheidsrechter dat het een ‘schwalbe’ was en gaf hem de gele kaart. De wedstrijd eindigde dus in een – toch wel – teleurstellende 1-1 gelijkspel.