Kerkepad 3
3871KJ
HOEVELAKEN
tel. 033-2537353

Na een moeilijke week stond voor SKV de volgende wedstrijd alweer op het programma. ‘Uit’ tegen het hooggeklasseerde Hoevelaken. Ondanks de kleine nederlaag (2-0) konden de blauwhemden na afloop het veld met een positief gevoel verlaten. De inzet was er, en bij vlagen zag het voetbal er ook weer eens goed uit.

SKV speelde deze wedstrijd met een erg jong team. Onder andere door blessures en een schorsing was er een flink aantal spelers niet bij en stond er een team op het veld met een gemiddelde leeftijd van amper 20 jaar, dat ook in de onder 23-competitie mee zou mogen doen. Ook waren er dit duel een vijftal spelers (!) die hun debuut maakten in SKV-1: Dylan Noordhuis en Joost van Iterson begonnen in de basis en later vielen ook nog Gloire Da Rosa, Marc Scheers en Auguste Berkati in.

Ondanks de jeugdige leeftijd stond er bij SKV wel een team in het veld dat met een posititieve en gedreven instelling elk duel aan wilde gaan en zich niet liet afschrikken door Hoevelaken. De eerste grote kans van de wedstrijd, ongeveer halverwege de eerste helft, was zelfs voor SKV. Helaas werd het schot van Baily Leegwater knap gestopt door de doelman. Enkele minuten later was het aan de andere kant Hoevelaken dat met een goed geplaatst schot wel wist te scoren, wat resulteerde in een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. En vlak voor rust breidde Hoevelaken de voorsprong uit tot 2-0.

In de tweede helft toonde SKV meer initiatief en werd er over het algemeen goed gespeeld. Er was veel inzet bij de spelers en er werd geconcentreerd en goed gevoetbald. Natuurlijk werd ook de voorhoede opgezocht, maar helaas gaf Hoevelaken weinig kansen weg. De beste kans was nog voor Gloire Da Rosa. Na enkele knappe passeerbewegingen waagde hij een schot van afstand, maar helaas miste de bal net het benodigde effect. Het resultaat was dat de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn verdween. SKV slaagde er niet in te scoren en omdat Hoevelaken ook geen kansen meer kreeg, eindigde de wedstrijd in een 2-0 nederlaag voor SKV.