Zoomweg 8
6704PE
WAGENINGEN
tel. 0317-412166

Op het eigen veld op ‘De Zoom’ nam SKV het in een cruciale voetbalstrijd op tegen DEV Doorn. Beide teams moesten voor een broodnodige zege strijden, want met slechts zeven punten op hun naam bevonden SKV en DEV Doorn zich op de onderste plekken van de ranglijst. Vanwege de versterkte degradatieregel die dit seizoen van kracht is, zijn alle punten van onschatbare waarde. De druk was voelbaar, maar het gat naar de andere teams op de ranglijst is nog niet onoverkomelijk. Natuurlijk was het beide teams wel alles aan gelegen om de wedstrijd te winnen.

In de eerste wedstrijd na de winterstop begon SKV aanvankelijk wat afwachtend, maar al snel kwamen de blauwhemden beter voor de dag. In de vijftiende minuut zocht SKV de aanval met een pass van Jente van Leeuwe naar Anouar Haouat. Anouar dribbelde behendig zijn weg, passeerde een tegenstander en gaf bij het zestienmetergebied een pass naar het midden. Hoewel de bal in de voeten van een tegenstander kwam, werkte deze hem slecht weg. De pas 16-jarige Khalid Abdullah kreeg nu de bal, aarzelde niet en schoot hem laag in de linkerhoek!

Amper vijf minuten na de 1-0 kwam DEV Doorn weer op gelijke hoogte. Een fraaie vrije trap op een gunstige positie werd onhoudbaar in de kruising geschoten. Gelukkig duurde de gelijke stand niet lang, want slechts een minuut later stond SKV op 2-1. De linksback van DEV Doorn, onder druk gezet door debutant Bailey Leegwater (kleinzoon van SKV topscorer aller tijden: Joop Teunissen), gaf een zwakke pass naar het midden waar Bart Silvius klaarstond. Bart Silvius ontving de bal, vrij voor de keeper, en schoot de bal onder de doelman door in het doelde goal!

Na de rust zetten beide teams hun strijd voort om elke bal, maar dit resulteerde niet in veel kansen. Helaas ontving in de 62e minuut Anouar Haouat na een duel om de bal een rode kaart van de scheidsrechter. De tegenstander ging met veel commotie naar de grond, maar uit de wedstrijdbeelden blijkt dat Anouar alleen de bal raakte en niet de speler van DEV Doorn.

Met een man minder en nog een half uur te gaan, stond SKV voor de uitdaging om de overwinning binnen te halen. Een lastige opgave, maar met de vastberadenheid van het hele team - en enkele indrukwekkende reddingen van keeper Dylan Plug - bleek het mogelijk. De situatie werd nog rooskleuriger toen Bart Silvius in de 85e minuut de bal veroverde, slechts een paar meter over de middenlijn en niet ver van de rechter zijlijn. Met een scherp oog zag hij dat de doelman van DEV Doorn iets te ver voor zijn doel stond. Vanaf ongeveer 50 meter afstand haalde Bart uit. De bal legde een lange weg af, vloog over de doelman heen en... belandde in het doel! Een prachtig moment voor SKV, met een 3-1 voorsprong en overwinning als beloning!