Broekkant 39
6581AC
MALDEN
tel. 024-3583662

SKV had de kans om de 3e periode te winnen. Daarvoor moest er wel worden gewonnen van Juliana’31. In een matige wedstrijd kreeg SKV weinig voor elkaar. Voor Juliana’31 ging het nét iets beter, waardoor SKV de wedstrijd in Malden verloor met 2-1.

Zonder goed te spelen had SKV, zeker in het eerste deel van de wedstrijd, wel veel de bal in het bezit. Dit kwam grotendeels doordat tegenstander Juliana’31 rustig op eigen helft afwachtte wat SKV met de bal deed. Dit was  helaas niet echt veel... Natuurlijk probeerden de blauwhemden wel om tot goede aanvallen te komen, maar dit lukte niet echt. Toch kregen de Wageningers wel wat mogelijkheden. Zo kon een afstandsschot van Ludo Oosting door de keeper worden gepakt en ging een kopbal van Koen Douglas hoog over. Het bleef dus lange tijd 0-0.

Dit bleef  het tot de 42e minuut. Juliana’31 kwam inmiddels ook wat meer op de helft van SKV en had al wat kleine, maar niet echt gevaarlijke kansen gehad. Nu hadden zij meer geluk en een schot van binnen de zestien verdween in het doel van SKV. De 1-0 was ook de ruststand.

Na rust werd het voetbal op het hoofdveld van Juliana’31 niet veel beter dan voor rust. Nu waren er nog meer lange halen naar voren en weinig combinaties over de grond. Ook ging het spel van SKV nog steeds voornamelijk door het midden, waar het waarschijnlijk beter was geweest wat vaker via de zijkanten te spelen. Omdat in het centrum vrijwel alle spelers van de thuisploeg stonden, was er nog steeds weinig ruimte om voor gevaar te kunnen zorgen. Het bleef dus nog lange tijd 1-0.

Dit bleef het tot de 70e minuut. Thuisploeg Juliana’31 ging natuurlijk ook zo af en toe in de aanval en in de 70e minuut scoorde het, na een slecht door SKV weggewerkte bal, de 2-0. De kans om nog een punt - laat staan de 3 punten - aan deze wedstrijd over te houden, was nu wel verkeken. Zeker omdat even later een bal onderkant lat volgens de scheidsrechter niet in het doel van Juliana’31 was gegaan...

Toch kwam de spanning nog wel een beetje terug in de wedstrijd. In de 85e minuut kreeg Abass Kone (die na de wedstrijd vertelde dat hij zijn jarige ‘voetbalvader’ Henk had beloofd om voor hem te scoren) binnen ‘de zestien’ de bal en schoot hem van dichtbij in het doel. Bij deze 2-1 bleef het, zodat SKV in een matige wedstrijd verloor van Juliana’31.

SKV heeft nu nog wel één kans om alsnog de periodetitel te winnen. Daarvoor zal er volgende week, in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, tegen het sterke JVC Cuijk gewonnen moeten worden. Makkelijk zal dat niet zijn, maar met de juiste instelling is veel mogelijk.