Zoomweg 4
6704PE
WAGENINGEN
tel. 0317-412166

De wedstrijd ‘thuis’ tegen ONA’53 stond voor velen al tijden rood omcirkeld op de kalender. Eindelijk stond er voor SKV weer een ‘Wageningse derby’ op het programma. Waar er in het najaar ‘uit’ natuurlijk ook al tegen ONA’53 was gespeeld, maar toen slechts voor een handjevol publiek, was nu half voetbalminnend Wageningen naar ‘De Zoom’ gekomen om de wedstrijd SKV – ONA’53 te aanschouwen. Voor zo’n 300 toeschouwers was het uiteindelijk ONA’53 dat met 0-1 won.

Nadat scheidsrechter Celen voor het begin van de wedstrijd had gefloten, ontspon zich een wedstrijd met veel strijd, maar weinig kansen. Eigenlijk kwam SKV niet veel verder dan een paar makkelijk te pakken ballen voor de keeper van ONA’53, oud-SKV’er en zoon van Gerrit (de teammanager bij SKV-1): Tom Reugebrink.

Aan de andere kant van het veld waren de kansen ook schaars. Toch kwam ONA’53 in de 34e minuut wel op voorsprong. Na een ongelukkig moment van rechtsback Max van den Heuvel kregen de bezoekers een vrijwel vrije doortocht naar het doel van SKV. Oog in oog met SKV-keeper Dennis van den Berg faalde de aanvaller van de club uit Noordwest niet en scoorde de 0-1. Een paar minuten na deze treffer kwam ONA’53 nog met een fraai schot tegen de lat, maar daarna waren de kansen op, zodat er werd gerust met de 0-1 stand.

Ook na rust vielen er amper doelkansen te noteren. SKV kwam aanvallend steeds tot het zestienmetergebied van ONA’53, maar stuitte daar op het sterke verdedigende blok van de bezoekers. ONA’53 - dat wat makkelijker voetbalde dan SKV - kwam aanvallend ietsjes verder, maar kreeg ook niet veel goede kansen. Toch zat er nog steeds veel inzet en strijd in beide ploegen en door de tussenstand bleef de wedstrijd tot het einde spannend. Uiteindelijk bleef het bij de 0-1, zodat ONA’53 de ‘Wageningse derby’ won.