Zoomweg 4
6704PE
WAGENINGEN
tel. 0317-412166

Gezien de stand op de ranglijst stond er voor SKV een belangrijke wedstrijd op het programma. De blauwhemden stonden weliswaar 4 punten voor op ‘rode lantaarndrager’ Advendo’57, maar een nederlaag tegen de ploeg uit Ederveen zou dit verschil grotendeels tenietdoen. Sowieso is het verschil tussen een plek in de middenmoot en een ‘onder de streep’ na 10 wedstrijden nog niet erg groot. Kortom: Alle punten zijn belangrijk en er moest gewonnen worden.

Om 15.00 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. SKV moest het doen zonder een handjevol vaste basisspelers, maar gelukkig bleef er nog een heel behoorlijk team over om te strijden tegen Advendo’57. Dit bleek ook wel. De Wageningers hadden veel de bal in bezit en de tegenstander kwam er – zeker in het eerste halfuur – weinig aan te pas. Na 8 minuten spelen kwam SKV ook op een 1-0 voorsprong. Jermain Lamers ontving op de linkerflank van het veld de bal en pingelde ermee het strafschopgebied van Advendo’57 binnen, onderwijl enkele tegenstanders passerend. Hij schoot op het doel, maar raakte de paal. Hierdoor kwam de bal wel precies voor de voeten van Abass Kone die hem in het lege doel werkte en zo zijn eerste doelpunt in SKV-1 scoorde.

Na de 1-0 bleven de blauwhemden het spel bepalen, maar bleek het lastig om tegen deze defensieve tegenstander veel kansen te creëren. Toch was SKV in de 28e minuut erg dicht bij een volgende treffer. Op ongeveer 20 meter van het doel van Advendo’57 kreeg het een vrije trap. Jente van Leeuwe legde de bal goed, haalde uit, maar onderkant lat ketste de bal weer terug – net voor de lijn – het veld in.

Niet lang na deze bijna-treffer van SKV wisselde de trainer van de tegenstander een middenvelder voor een extra spits en zette de ploeg verder ook nog op verschillende posities om. Hierdoor werd Advendo’57 in het vervolg van de wedstrijd wat gevaarlijker en moest SKV meer op zijn hoede zijn voor gevaarlijke uitvallen van de bezoekers. Toch werd de rust nog makkelijk met een 1-0 voorsprong bereikt.

Na rust veranderde er niet veel aan het spel. SKV was nog steeds net ietsjes sterker, maar moest waakzaam blijven en geen fouten maken die Advendo’57 terug in het spel konden brengen. Helaas gebeurde dit in de 55e minuut wel. Een aanvaller van de ploeg uit Ederveen kwam met de bal het strafschopgebied van SKV binnen en ging tegen de grond. De scheidsrechter gaf er een strafschop voor die feilloos werd binnengeschoten. Zo stond het ineens 1-1.

Gelukkig kwam SKV niet veel later weer op voorsprong. In de 59e minuut ging het in de aanval en dit keer werd een speler van SKV in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt en ook nu gaf de scheidsrechter een strafschop. Jente van Leeuwe pakte de bal, legde hem goed op de stip en schoot hem buiten bereik van de doelman tegen de touwen: 2-1 voor SKV!

Een handvol minuten na deze treffer beging een speler van Advendo’57 een niet al te handige overtreding. Hij had al een gele kaart op zak en kreeg nu zijn tweede gepresenteerd, zodat de bezoekers met 10 man verder moesten. SKV kreeg nu ietsjes meer ruimte op het veld, maar de tegenstanders uit Ederveen bleven wel strijden. Zij kregen vijf minuten voor tijd zelfs nog een goede mogelijkheid uit een vrije trap, maar met een prachtige redding hield keeper Dennis van den Berg de bal uit zijn doel. De stand bleef dus 2-1, zodat SKV een belangrijke overwinning boekte en weer 3 punten kon toevoegen aan het totaal.