Spectaculaire overwinning SKV op Blauw Geel'55

Ludo Oosting (vrije trap)
... (e.d.)

3e klasse B

10 oktober 2020 15:00

In herfstachtige omstandigheden heeft SKV in Ede goede zaken gedaan door met 4-3 van Blauw Geel'55 te winnen. De stand die al in de rust op het scorebord stond.

Nog steeds onder leiding van interim hoofdtrainer Marcel van Maanen begon SKV goed aan de wedstrijd. De volledig in het rood gestoken spelers van SKV hadden al na 30 seconden een eerste halve kans. Het bleek de opmaat voor een knotsgekke eerste helft die bol stond van fouten, bij vlagen goed voetbal maar met name veel doelpunten. Lukas opende in de vijfde minuut de wedstrijd met zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht. Een iets te scherpe voorzet van zijn linkervoet verdween over de keeper in het netje, 0-1. Lang kon SKV er niet van genieten, een minuut later was het alweer gelijk 1-1. Hierna trok SKV het spel wat meer naar zich toe. Een mooie aanval na een kwartier kon alleen worden gestopt middels een overtreding. De vrije trap die hierop volgde werd door Ludo via de muur in het doel gewerkt, 1-2.

De wedstrijd kwam daarna iets tot rust, maar tussen de 28 en 33 minuten was het weer bal aan beide kanten. Twee keer knullig verdedigen was eerst voldoende voor de 2-2 en 3-2 van Blauw Geel. Maar een fantastische assist van Lennart was vervolgens aan Berry goed besteed, 3-3. Maar daarmee was het nog niet klaar voor de rust. Een goede aanval over links leidde in de 38ste minuut tot de voorsprong door eigen doelpunt. Blauw Geel ging voor de rust nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de SKV verdediging hield nu wel stand, 3-4 ruststand derhalve.

Beide trainers hadden waarschijnlijk in de rust de boodschap gegeven van wat er ook maar gebeurd geen tegendoelpunten meer. Want het eerste kwartier na de rust was een fase van geen tot weinig kansen voor beide teams. Pas in de 60ste minuut was er de eerste kans. Berry kwam 1:1 voor de keeper, maar dit keer trof hij geen doel. Die kans was het signaal voor Blauw Geel om met meer energie op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Dat leidde in de 68ste minuut tot een grote kans van Blauw Geel, maar Youri redde op spectaculaire wijze.

De laatste 20 minuten wilde Blauw Geel forceren, zonder SKV echt in de problemen te brengen. SKV kreeg ruimte om de voorsprong uit te breiden, maar was in de omschakeling te slordig en niet slagvaardig genoeg. Daardoor bleef het billenknijpen. Maar na maar liefst 7 minuten extra tijd kon toch de eerste driepunter worden gevierd.

Volgende week wacht er opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal in Apeldoorn tegen AGOVV. Mits natuurlijk de nieuwe Corona maatregelen geen roet in het eten gooien.