Zwart Wit '63 1

3e klasse B

19 september 2020 15:00

SKV begint met gelijkspel

Op een zonovergoten sportpark de Zoom werd een mooi voetbalgevecht tussen SKV en Zwart Wit'63 uit Harderwijk afgefloten met een 1-1 eindstand. Een uitslag waar beide trainers uiteindelijk wel vrede mee konden  hebben. Maar er had voor beide ploegen ook meer ingezeten.

SKV begon de wedstrijd zonder Ludo,  die nog in thuis-quarantaine verbleef. Verder werd Jeroen zaterdag nog aan de lange lijst van geblesseerde spelers toegevoegd. In de eerste helft zette SKV de toon. Op een hoog tempo werden bij de tegenstander de duimschroeven aangedraaid. Zonder echter dat het tot grote kansen leidde. De grootste kans kwam op naam van Lukas, die het eindstation was van een mooie aanval. Zijn schot belandde in het zijnet. Zwart Wit beperkte zich in de eerste helft met een aantal plaagstootjes uit de omschakeling.

Je kunt het bijna een SKV ziekte noemen, na de rust zwak uit de kleedkamers komen. Ook deze zaterdag was het weer zover. Een aantal persoonlijke fouten en verkeerde tactische beslissingen en Zwart Wit kon al in 52’ minuut uit een omschakeling hiervan profiteren, 0-1.  Zwart Wit trok zich na de voorsprong nog verder terug op eigen helft. Toch duurde de voorsprong niet lang. In de 67’ stond de inmiddels ingevallen Ruben aan de basis van 1-1. Op zijn scherpe voorzet anticipeerde Lennart het snelst en het beste,  1-1.

Wat toen volgde was een heus voetbalgevecht. Met twee ploegen die alles gaven voor de winst. Het warme weer eiste bij beide ploegen zijn tol. De ruimtes op het veld werden groter en groter, de scheidsrechter zag het soms ook niet zo scherp meer en het gevolg was een intens laatste kwartier. Met als sluitstuk een terecht afgekeurd doelpunt van Zwart Wit in de slotminuut.

Volgende week gaat SKV naar de polder om tegen Zeewolde te spelen. Aanvang 15.00 uur.

Opstelling: Youri- Mathijs- Ralph- Jente- Max- Ikenna (75’ Abass) - Emilj - Niek - Lukas - Lennart (85’ Tom) - Berry (60’ Ruben).