SKV 1

Tom Ooms (schot)

10 september 2019 20:30

Onbekend

Dinsdagavond heeft SKV de laatste serieuze oefenwedstrijd in Elst tegen Spero met 1-2 gewonnen. Deze wedstrijd had voor de SKV’ers natuurlijk wat extra’s, omdat Spero de nieuwe club is van onze voormalige trainer Kevin van Veen. In een nuttige oefenwedstrijd was het uiteindelijk Tom Ooms die met twee doelpunten zorgde dat SKV de ongeslagen status in de oefenperiode behield.

Voor de trainers was het een van de laatste momenten om alle spelers aan het werk te zien, om zodoende richting de laatste bekerwedstrijd van aanstaande zaterdag maar met name richting de eerste competitiewedstrijd van zaterdag 21 september tot de juiste basisformatie te komen. SKV begon tegen de fysiek sterke tegenstander direct goed aan de wedstrijd. En was binnen het kwartier al gelijk “dodelijk” in de omschakeling. Op een pass van Jermain ontglipte Tom aan de verdediging van Spero en schoot vervolgens goed binnen 0-1. In de rest van de eerste helft werd Spero wel sterker, maar kon op eigen kracht geen kansen creëren. Daarvoor hadden ze de hulp nodig van SKV. Een verkeerde terugspeelbal van bracht 3(!) Spero spelers alleen voor Gijs, maar dit buitenkansje bleef onbenut. Rust derhalve 0-1.

Met 5 nieuwe gezichten begon SKV een stukje moeizamer aan de tweede helft. Spero speelde op een hoger tempo, en SKV wist maar moeizaam onder deze druk uit te spelen. Maar desondanks wist Spero geen echte kansen te creëren. Daarvoor had het weer de hulp nodig van SKV, balverlies op het middenveld leidde via een snelle uitbraak tot de 1-1 (60’).  Na deze gelijkmaker knokte SKV zich beter in de wedstrijd en wist gedurende de tweede helft een paar keer gevaarlijk op te duiken in de 16 van Spero. Aan de andere kant kon de verdediging van SKV simpel overeind blijven. Vlak voor tijd was het een prachtige voetbeweging van Ludo die opnieuw Tom diep kon sturen. Tom bleef koel en scoorde in de 85ste minuut de 1-2.

Een nuttige oefenwedstrijd, waarbij alleen de twee blessures van Ralph en Bart een kleine smet waren op deze avond in Elst.

Zaterdag om 15.00 speelt SKV de laatste bekerwedstrijd tegen Kolping Dynamo, aanvang 15.00 uur. Bij minimaal een gelijkspel plaatst SKV zich voor de volgende ronde van de beker.