Ludo Oosting (schot)
Bart Silvius (schot)

3e klasse B

2 november 2019 15:00

Na de overwinningen op VVOP en Rood-Wit was deze middag SP Teuge de dupe van de dadendrang van de mannen van trainer Marcel van der Hoop. SKV won verdiend met 0-2.

Op het mooie en grote kunstgrasveld van SP Teuge had SKV even tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Daarna was het SKV dat de baas was op het veld. Prima voetbal resulteerde in kansen voor Bart (net naast), Anne (mooie redding van de keeper met de voet) en Ludo (lat). De beloning bleef echter op zich wachten en op de bank werd al gevreesd voor de voetbalwet. 5 minuten voor rust kwam echter toch de verdiende voorsprong. Max vd Heuvel legde de bal subliem achter de verdediging van Teuge waardoor Ludo in volle snelheid op de Teuge keeper af ging. Met een knappe afronding zette hij de 0-1 ruststand op het bord.

Na de rust bleef SKV de betere ploeg maar verzuimde deze uit te breiden. Zelfs een strafschop was niet aan SKV besteed waardoor de voorsprong krap bleef en Teuge het geloof in een goed resultaat behield. De solide SKV defensie met Max, Max, Jasper, Sjoerd en de uitblinkende keeper Dennis gaf echter geen krimp en verwerkte de Teuge storm met speels gemak. Met Donovan voor Anne, Tom voor Jermain en Teun voor Ludo zette SKV nog eens aan en het was aan de goede Teuge doelman te danken dat de score niet op liep. In de 89e minuut kreeg SKV loon naar werken. Tom snelde aan de rechterkant door de defensie en legde de bal op het juiste moment breed. Bart wist wel raad met deze bal en schoot de 0-2 eindstand op het bord.

Een mooie en belangrijke overwinning voor SKV dat hierdoor aansluiting houdt met de bovenste groep in klasse 3B. Aankomende week komt Zeewolde naar de Zoom. Een ploeg die afgelopen zaterdag het sterke Hoevelaken op 1-1 hield. SKV is dus gewaarschuwd.