SKV verslaat AGOVV na enerverende helft (+ foto's)

6 - 4

AGOVV 1

3e klasse B

1 februari 2020 15:00

Een week na de zwakke en niet minder teleurstellende wedstrijd tegen Blauw Geel’55 (2-0 nederlaag) mocht SKV op voor een revanche tegen het aansprekende AGOVV.

Tot zeven jaar geleden speelde de Apeldoornse club nog betaald voetbal. Na het faillissement is er alleen nog de amateurtak over dat wel nog steeds in het stadion op het fraaie sportpark ‘Berg en Bos’ speelt. Eerder dit seizoen begon daar voor SKV de competitie en was ‘Veluws Trots’ met 3-1 te sterk voor de Wageningers.

SKV hield aan dat duel wel het gevoel over dat er veel meer in had gezeten en dat de nederlaag onnodig was. Dat moest dan nu maar worden rechtgezet. Er was afgelopen week goed getraind en alle neuzen stonden weer in dezelfde richting. Er werd gestreden voor elke bal en er werd getracht verzorgd voetbal te spelen.

Dit lukte aardig goed en het begin van de wedstrijd was ook voor SKV. Echter, AGOVV kwam na een kwartier spelen beter in z’n spel en kwam meer en meer opzetten. In de 20e minuut maakten de Apeldoorners de 0-1 en deze treffer werd in de 35e minuut uit een vlotte, goed opgezette aanval gevolgd door de 0-2. Oei!

Vanuit een 0-2 achterstand terugkomen, dat is SKV nog niet vaak gelukt. Maar het moest en het team bleef knokken voor de bal. Vlak voor rust, in de 45e minuut kreeg SKV een hoekschop. Deze werd getrapt door de 17-jarige debutant Lukas Wilgenhof. Voor het doel was het druk, maar toch lukte het Niek van Steenbergen om zijn hoofd tegen de bal te krijgen. Met de rake kopbal bracht hij SKV terug in de wedstrijd en kon er na de 1-2 ruststand nog van alles gebeuren.

SKV kwam sterk uit de rust. Meteen trok de ploeg van trainer Marcel van der Hoop ten strijde en al in de 50e minuut werd dit beloond met de gelijkmaker van de voet van Ludo Oosting. De blauwhemden bleven het vizier op het Apeldoornse doel houden en in de 60e minuut bracht Bart Silvius SKV na een assist van Tom Ooms voor het eerst op voorsprong: 3-2. Van deze voorsprong kon het team niet lang genieten. Amper twee minuten later was het alweer gelijk. Met een laag schot van randje ‘zestien’ scoorde AGOVV de 3-3.

Na deze domper rechte SKV al snel weer zijn rug. De aanval werd weer gezocht - en gevonden – en in de 67e minuut schoot Bart Silvius, met een vrijwel identiek doelpunt aan zijn vorige de Wageningers op 4-3. Nog geen minuut later werd het zelfs 5-3. Lars Dolphijn bezorgde de bal bij Ludo Oosting, die op de hoek van het strafschopgebied stond. Ludo zag de keeper uitkomen en met een bijzonder fraai ‘stiftje’ punterde de aanvaller de bal over de keeper in het lege doel!

SKV had nu nog een dikke twintig minuten te spelen. Twintig minuten waarin de overwinning niet meer weggegeven mocht worden. Het was spannend en het werd nog spannender, want tien minuten voor tijd kwam AGOVV weer terug in de wedstrijd, nadat het vanuit een hoekschop scoorde.

De blauwhemden kregen het dus nog moeilijk, maar het kreeg zelf ook kans op kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Echter stuitte elke aanval op de prima doelman van de Apeldoorners. Toch werd het uiteindelijk nog wel 6-4. Diep, diep in blessuretijd zette Tom Ooms de 6-4 eindstand op het bord!

Opstelling SKV:

• Doel: Dennis van den Berg
  • Achterin: Max van den Heuvel, Max Notermans, Jasper van Dijk, Robert van der Laan (46. Daniël Engelbrecht)
  • Middenveld: Lars Dolphijn (70. Jente van Leeuwe), Niek van Steenbergen, Lukas Wilgenhof (78. Anne van der Meulen)
  • Voorin: Ludo Oosting, Bart Silvius, Tom Ooms
'Man of the Match': Lukas Wilgenhof

PS
Leuk feitje: Vier doelpunten tegenkrijgen en toch winnen, dat was SKV-1 nog nooit gelukt. Slechts eenmaal in de historie kreeg SKV-1 nog meer tegentreffers en won het toch de wedstrijd. Dat was in december 1963: 6-5 winst tegen Almen!