Terschuurse Boys klimt door winst op SKV naar plek twee

Terschuurse Boys 1

2 - 0

3e klasse B

7 december 2019 14:30

Terschuurse Boys won in een aantrekkelijke wedstrijd met 2-0 van SKV en klom door het verlies van koploper Veenendaal naar de tweede plaats op de ranglijst achter VVOP, waarop Terschuurse Boy weliswaar twee punten achter staat, maar ook een wedstrijd minder heeft gespeeld.

In een gelijk opgaande wedstrijd, waarin beide ploegen veel inzet aan de dag legden, had Terschuurse Boys de eerste kansen, maar Tomas Vaarkamp en Gydo Vos wisten ze niet te verzilveren, terwijl doelman Dennis van den Berg goed reageerde op een kopbal van Peter Overeem. Halverwege de eerste helft werd SKV gevaarlijker. Bart Silvius schoot in kansrijke positie rakelings over en even later schoot Tom Ooms op de paal en ontsnapte de ploeg van trainer Willem van 't Land aan een achterstand. Via een schot van Gydo Vos was Terschuurse Boys voor de rust nog eenmaal dicht bij een doelpunt, maar keeper Dennis van den Berg hield met een knappe redding de nul vast.

Nadat doelman Gerben Hilgers op een schot van Sjoerd Mostert Terschuurse Boys vlak na de rust voor een achterstand had behoed, kwam de thuisploeg in de 56e minuut op voorsprong. Op aangeven van Tomas Vaarkamp schoot Gydo Vos de 1-0 binnen. Daarna ontwikkelde zich een felle strijd zonder veel kansen. In de 88e minuut kapte Tomas Vaarkamp zich knap vrij en schoot Terschuurse Boys met de 2-0 in veilige haven. Een knappe overwinning, die perspectief biedt voor de komende wedstrijden.

Bron: Barneveldse krant