3e klasse B

9 november 2019 15:00

Scheidsrechter

G. (Gert) Klaassen

Na drie goede overwinningen op rij, waaronder tegen koploper VVOP, stond voor SKV het volgende duel op het programma: Thuis tegen Zeewolde.

Alweer twintig jaar geleden, in het seizoen 1999-2000, trof SKV deze club voor het eerst én voor het laatst in de competitie. In dat seizoen werd er ‘thuis’ nipt met 1-0 gewonnen, maar in het uitduel ging ruim met 5-1 verloren. Hierna duurde het jaren, tot de nacompetitie in mei 2014, totdat SKV en Zeewolde wederom tegen elkaar in het veld stonden.  Voor SKV had het treffen met Zeewolde dit keer desastreuze gevolgen. Na een 2-0 overwinning in Wageningen werd er uit in Zeewolde, na verlenging, met 3-0 verloren. Voor SKV betekende dit degradatie naar de 3e klasse. Kortom: Zeewolde is voor SKV altijd een lastige tegenstander geweest.

Dit bleek ook dit keer weer. Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter nam Zeewolde het initiatief en liep SKV achter de feiten aan. Na een kwartier spelen werd het dan ook uit een strafschop 0-1 voor de bezoekers. Het duurde tot het laatste kwartier van de eerste helft tot SKV wat beter in zijn spel kwam en ook een paar kleine kansjes kreeg. De beste nog voor Ludo Oosting, maar zijn inzet verdween helaas niet in het net, maar spatte uiteen op de lat.

Ook na rust was Zeewolde de iets sterkere ploeg, al waren de teams nu meer aan elkaar gewaagd. Er waren geen grote kansen, maar toch kwam Zeewolde – uit het niets – in de 52e minuut op een 0-2 voorsprong. Een als voorzet bedoeld schot werd door iedereen gemist en draaide met de juiste curve in het doel van SKV. Na deze vrij uitzichtloze achterstand deed SKV er alles aan om toch nog wat aan de wedstrijd over te houden. Er kwam meer inzet, aanvallend werd het team sterker en langzaamaan kregen de blauwhemden wat kleine kansjes. In de 73e minuut kreeg SKV zijn grootste kans, een penalty, maar helaas werd deze – net als een week eerder tegen Teuge – gemist. Het duel tussen SKV en Zeewolde eindigde daardoor in 0-2 voor de bezoekers.