Tom Ooms (schot)
Bart Silvius (penalty)

Groep 2 37

7 september 2019 15:00

De eerste thuiswedstrijd van SKV is er een om snel te vergeten. Dat we een kwartier te laat begonnen (Kesteren was de shirts vergeten) bleek de opmaat voor een zeer matige bekerwedstrijd van SKV zijde. De uiteindelijke 3-0 overwinning was dan misschien wel verdiend, maar tijdens de wedstrijd wist SKV niet of nauwelijks het klasseverschil tot uitdrukking te brengen.

Na de zeer goede oefenwedstrijd tegen Otterlo van afgelopen dinsdag ( 0-1 winst) was de opdracht vanuit de trainersstaf duidelijk. Met flair en durf Kesteren vanaf de eerste minuut de duimschroeven aandraaien, en met gevarieerd veldspel Kesteren over de knie leggen. Dat leek zaterdagmiddag aanvankelijk ook het geval te zijn. Want al na 3 minuten ontglipte de snelle Tom Ooms over de rechtflank, en klopte de keeper in de korte hoek, 1-0. Het volgende hoogtepunt van de eerste helft kwam pas vlak voor rust weer van de voet van Tom, 2-0 (43’). Tussen deze beide doelpunten was het spel van SKV slordig en inspiratieloos. Alleen door individuele acties werd SKV soms gevaarlijk. De verdediging van SKV werd niet getest, omdat de voorwaartsen van Kesteren simpelweg te weinig in hun mars hadden.

Ondanks wat stevige woorden in de rust werd het spel na de rust niet beter. Sterker nog, Kesteren rook dat er tegen alle verwachtingen in wel wat te halen viel in Wageningen en trok daar waar het kon ten aanval. Daardoor moest onze keeper Dennis zelfs nog tweemaal handelend optreden. Aanvallend bleef SKV zeer matig deze zaterdag. Het was een sterke individuele actie van Bart die een pengel inleidde. Bart bleef kalm vanaf 11 meter en scoorden de 3-0.

Aan het einde van deze voetbalmiddag waren er drie positieven zaken te melden:
1.    De nieuwe wedstrijdtenues zijn geweldig;
2.    SKV houdt de ongeslagen status in de voorbereiding en het bekertournooi;
3.    We houden nu al 3 wedstrijden de “nul”achterin.

Aanstaande dinsdag speelt SKV een ofenwedstrijd in Elst tegen Spero, de nieuwe ploeg van Kevin van Veen (aanvang 20.30). Aanstaande zaterdag moet SKV minimaal gelijk spelen thuis tegen Kolping Dynamo om de volgende ronde van de beter te bereiken. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.