JO15-3 biedt JO15-1 bijna een uur lang goed partij

30 maart 2019 10:30

Op deze zonnige lentedag in maart werden de spelers getrakteerd op een “Keijserlijk” ontbijt. Om 8:30 uur schoof iedereen aan tafel en werd het een gezellig samenzijn.
De knakworsten waren snel op en ook de broodjes, Croissants en eitjes werden bijna allemaal opgegeten. Luke heeft zeker twee eitjes op. De witte motor (melk) was niet erg favoriet.
Hierna nog een wedstrijdje tafeltennis om vervolgens om 9:30 uur richting kleedkamer te vertrekken. Er moest tenslotte nog gevoetbald worden en wel tegen onze eigen
JO15-1 (1e klasse). Een mooie uitdaging. Ivar was afwezig en Wessel deed weer met ons mee.

Wij begonnen redelijk aan de wedstrijd maar het was de JO15-1 die het onze verdedigers geregeld lastig maakte. Door goede reddingen van Ezra en een beetje geluk (bal op de paal na een mooie vrije trap)
bleef het nog 0 – 0. Onze tegenstander werd geregeld buitenspel gezet en dat gaat steeds beter. Uiteindelijk was het de JO15-1 die de score opende 1 – 0. Hierna kregen wij meer grip op de wedstrijd. Er waren kansen voor Abel Thom en
Loeck. Het was uiteindelijk Abel die 10 minuten voor rust de 1 – 1 maakte. De JO15-3 moest geconcentreerd blijven voetballen want balverlies op het middenveld kon “dodelijk zijn”.
Een minuut voor rust maakte de spits van JO15-1 de 2 – 1.

Na rust nam de JO15-3 brutaal het initiatief.Luke kon alleen op de keeper afgaan maar schoot in plaats van een hoek uit te kiezen tegen de voet van de keeper en ook Abel en Loeck waren weer dichtbij een doelpunt.
De 2 –2 hing in de lucht maar viel niet. Een kleine 20 minuten voor tijd werd de bal achterin niet goed weggewerkt en dit werd meteen afgestraft 3 – 1. Langzaam vloeide de krachten bij de JO15-3 uit. Thom moest 15 minuten
voor tijd met kramp het veld verlaten en de andere middenvelders die veel werk hadden verricht werden langzaam ook moe. De 4 – 1 viel na balverlies op het middenveld en de 5 – 1 kwam tot stand uit een kluts.

De wedstrijd duurde voor de JO15-3 eigenlijk 15 minuten te lang. Zij kunnen echter met een opgeheven hoofd de zoom verlaten want zij maakte het de JO15-1 bij vlagen soms erg lastig ondanks dat er twee klasse verschil tussen zat.

Volgende week spelen wij weer in het rood tegen weer een blauw team Duno JO15-1. Een belangrijke wedstrijd tussen (nummer twee en drie van de poule) de spelers hopen op veel steun van de ouders ook al is het vroeg opstaan.
De wedstrijd begint op De Zoom al om 8:30 uur. Denk vanavond aan de zomertijd (een uur vooruit)