USA Central Soccer 1

Janie Boer (schot)
35'

16 maart 2019 17:00

Wageningen: Zaterdag 16 maart stond om 17:00 uur op sportpark de Zoom de vriendschappelijke wedstrijd tegen USA Central Soccer op het programma. Een collage footbal team, van Central College of Pella in de staat Iowa, die spelen in de NCAA Division III. Dit is te vergelijken met de zaterdag 2de/3de klasse dames in Nederland.

Bij SKV VR1 speelden een aantal speelsters (Bregje, Mees en Maaike) van MO17 mee.  SKV was benieuwd naar het niveau van de dames uit de USA en het was meteen vanaf de aftrap te merken dat dit niet een makkelijke middag zou worden. Fysiek sterk en veel beweging zonder bal waar de vrouwen van SKV het eerste kwartier moeite mee hadden. Central soccer voerde de druk op het doel van Maaike op en dat leverde voor de Amerikaanse dames, rond de 15 minuut, een eerste doelpunt op. Een lastige bal op Maaike die ze niet goed kwijt kon belande in de voeten van een Amerikaanse speelster die goed afmaakte, 1-0.
Hierna begon SKV beter te voetballen en werden de eerste kansen gecreëerd. Een goeie kans voor Iris Robbers werd niet goed geraakt en een schot van Janie op de paal voorkwam de gelijkmaker. Het was uiteindelijk Janie die na een mooi opgezette aanval de 1-1 maakte in de 35ste minuut. Hiermee gingen we de rust in.

In de 2de helft ging het gelijk op. Nog een schot op de paal van Central Soccer, maar in de stand kwam geen verandering.

Het was een leuke en nuttige wedstrijd en voor SKV een goede voorbereiding op de wedstrijd van SVHA komende zaterdag om 15 uur op Sportpark de Zoom.