SKV wint doelpuntrijk oefenduel van Fortissimo

Tom Ooms (schot)
Ludo Oosting (schot)
Arjen Okma (schot)

23 februari 2019 15:00

In een heerlijk voorjaarszonnetje op sportpark de Zoom heeft SKV het oefenduel tegen Fortissimo uit Ede met 4-3 gewonnen. Na een dramatisch slechte eerste helft van SKV (1-2 ruststand) was een veel betere tweede helft voldoende voor deze oefenwinst.

Het zeer jonge eerste elftal van Fortissimo begon fris en frivool aan de wedstrijd. En wist SKV vanaf het begin goed onder druk te krijgen. SKV kon daar als team maar ook individueel zeer weinig tegenover stellen. Het was dan ook zeer terecht dat Fortissimo door een vlot lopende aanval op 1-0 kwam. Kort daarna was een een korte opleving van SKV voldoende voor de 1-1 door Tom, na goed voorbereidend werk van Ludo. Toch was het Fortissimo dat door een misverstand in de SKV defensie ging rusten met 1-2.

Na een korte maar heftige bespreking in de rust stond er in de tweede helft een heel ander SKV binnen de lijnen. Toch was het Fortissimo nog op 1-3 kwam, maar daarna was het SKV wat de bakens echt verzette. Met redelijk tot goed positiespel werd de druk op de defensie van Edenaren opgevoerd, en was het wachten op de doelpunten. Maar met name de goede keeper van Fortissimo wist dat nog lang te voorkomen. Maar tussen de 65ste en 80ste minuut was het 3x raak voor SKV, en bij al deze doelpunten stond Tom aan de basis. De doelpunten werden gemaakt door Ludo, Arjen en Jelle.

Door een groot aantal afwezigen kon Matheus Pontes (JO19) een verdienstelijk debuut maken in de hoofdmacht. Ook Niels Derks (keeper) kon in de eerste helft zijn kunsten laten zien in het eerste. Ook een speciaal woord van dank voor de goed leidende scheidsrechter Nelis Mostert.

Zaterdag 3 maart oefent SKV weer op de Zoom, nu tegen Zeewolde. Aanvang 15.00 uur.