JO15-3 wint weer en staat nu eerste in de poule

0 - 1

SKV JO15-3

3e klasse 05

13 april 2019 12:00

Vandaag moesten de jongens het opnemen tegen SML JO15-3 die op de 12e en laatste plaats stonden. In deze competitie kan iedereen van iedereen winnen en bepaald soms het stukje geluk of
de wedstrijd wel of niet wordt gewonnen. De laatste tijd heeft de JO15-3 over geluk niet te klagen. Van te voren werden de jongens gewaarschuwd voor onderschatting en ook dat SML tegen
tegenstanders die bovenin meedraaien maar met slechts 1 doelpunt verschil heeft verloren. Zij kregen weer opdrachten mee maar daar werd net als vorige keer in de 1e helft weinig mee gedaan.

De 1e heflt zal ik jullie in dit verslag besparen. Het was werkelijk niet om aan te zien. Het leek wel of onze jongens last hadden van “plankenkoorts”. Weer ruim dekken, middenveld was niet aanwezig en Sem
stond tegen de kleinste speler (Pietje?) van van onze poule die nog niet tot zijn schouders kwam. Hij gaf dit jongetje ook erg veel ruimte. Gelukkig herpakte hij zich in de 2e helft net als het hele team.

In de rust werden er wel een aantal woorden gewisseld. Als zij zo zouden blijven voetballen dan kon het maar zo zijn dat zij met nul punten naar huis konden keren. Het hele team voetbalde als een “krant”.
Overigens hebben beide teams in de 1e helft geen kans gehad.

In de 2e helft herpakte de JO15-3 zich en SML werd voortdurend onder druk gezet. Loeck die eigenlijk niet wilde voetballen,omdat hij last had van zijn buik, werd in het 1e kwartier toch even in de spits gezet
en dit leidde gelijk tot gevaar omdat hij goed druk op de bal zette. In de 2e minuut scoorde Luke de 0 – 1. Hierna waren er nog meer kansen. Een aantal ballen gingen net naast en Abel schoot de bal op de paal.
Sebastiaan en Jasper hadden het middenveld nu onder controle waardoor en er was weer aansluiting tussen de linies. Matthijs werkte hard aan de rechter kant en Ivar viel goed in en stuurde keer op keer Abel aan de
linker kant weg. De JO15-3 had allang de overwinning binnen kunnen halen maar het 2e doelpunt viel maar niet. Hierdoor bleef SML er in geloven. Zij hebben tot 5 minuten voor het einde geen kans gehad maar zette ons de laatste minuten wel onder druk wat resulteerde in een aantal hoekschoppen. Echter tot kansen kwam het niet. Terwijl de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelden floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Door deze overwinning heeft de JO15-3 de koppositie ingenomen met drie punten voorsprong op de nummer 2. Er volgen nog vier moeilijke wedstrijden. De eerste van de vier is pas op zaterdag 4 mei tegen DTS JO15-3 aanvang 9:15 uur maar omdat dit voor SKV een vreemde tijd is zal deze tijd waarschijnlijk nog wel gewijzigd worden. Dinsdag is er training en woensdag sponsorloop.