OSC JO15-2

3e klasse 05

16 maart 2019 10:00

Wat een weer vandaag! De regen kwam in de vroege ochtend met bakken uit de lucht. De afgelopen twee weken is het weer eigenlijk al van slag maar de lente is onderweg.
Zou het vandaag wel doorgaan? Een aantal wedstrijden waren vrijdagavond al afgelast en ook zaterdag werden een aantal wedstrijd afgelast. Maar op De Zoom gingen alle wedstrijden door.
Op de velden was zelfs heel goed te voetballen. Wij speelden op het D veld tegen OSC JO15-2 (degradant 2e klasse). Op dit veld had de wind vrij spel en hiermee werd voor de wedstrijd al rekening mee gehouden.
Ook bij deze wedstrijd wilden wij, net als de vorige twee wedstrijden,  eerst tegen de wind in spelen en ook nu pakte dit goed uit.
Jasper was niet aanwezig en Wessel verving hem.

Wij begonnen slecht aan de wedstrijd. Wij hadden grote moeite met de snelle aanvallers die keer op keer bij onze verdedigers opdoken. Tevens waren wij niet rustig aan de bal want vaak werd de
bal bij de tegenstander in de voeten geschoten. OSC liet de bal goed rond gaan en het was de verdienste van onze verdedigers dat zij niet konden scoren. Ezra moest ook een paar keer uitkomen
en heeft een aantal reddingen verricht. Er stond bij OSC een goede keeper op het doel die in de 1e helft niet veel te doen had op een paar terugspeel ballen na.
Na 20 minuten kreeg de JO15-3 en met name het middenveld langzaam meer grip op de wedstrijd en moest OSC achteruit. Dit leidde echter niet tot kansen.

In de rust werd afgesproken om meer te gaan voetballen. Luke kwam niet echt uit de verf en moest meer gaan zwerven en Ezra moest meer van zich laten horen en sneller uitkomen.
Met de wind mee en goed voetbal werd OSC onder druk gezet. Het was opeens eenrichtingsverkeer richting de keeper van OSC. Luke, Martijn (paal) en Abel waren dichtbij een doelpunt.
Ook de buitenspelers werden vaak in het spel betrokken.

Een kwartier voor tijd speelde Jona de bal naar Luke die de bal achter de keeper schoot. Nu de nul vasthouden. Tien minuten voor tijd bracht OSC een extra aanvaller in en dat leidde tot soms hachelijke momenten.
Vlak voor tijd schoot Sem nog de bal van de doellijn. Uiteindelijk hield de JO15-3 de nul vast en hebben zij nu 12 punten uit 4 wedstrijden. Twee meer dan in de na jaarscompetitie maar toen deed de JO15-3
er tien wedstrijden over. In de competitie heeft de JO15-3 sinds 1 november 2018 niet meer verloren en blijft dus ongeslagen.

Zaterdag 23 maart 2019 spelen wij een uitwedstrijd tegen DIO, deze wedstrijd begint om 10:30 uur.

p.s. ik had dit keer geen notities opgeschreven (wedstrijd was veel te spannend)