JO15-3 neemt stiekem 3 punten mee uit Kesteren

Competitie

3e klasse 05

9 maart 2019 8:30

Onbekend

Het was erg vroeg opstaan vandaag. De wedstrijd begon in Kesteren om 8:30 uur en de vertrektijd stond gepland om 7:15 uur. Gelukkig was iedereen op tijd aanwezig maar de beheerder
van het sportpark in Kesteren had niet z ‘on haast want wij moesten 15 minuten wachten totdat wij konden omkleden. De wedstrijd werd gespeeld op het hobbelige hoofdveld.

Onze tegenstander was een “oude” bekende want op 1 december (najaarscompetitie) hadden wij ook tegen deze fysiek sterke tegenstander gespeeld en eindigde de wedstrijd in 1:1.
Onze verdediger Joris begon vandaag rechtsvoor om gebruik te kunnen maken van zijn snelheid en meer druk te zetten op de achterhoede van Kesteren. Het lukte hem om twee keer langs langs
directe tegenstander te glippen en een mooie voorzet af te geven maar helaas stond er niemand om de bal in het doel te schieten. Verder waren de kansen in de 1e helft erg schaars.
De JO15-1 begon de 1e 15 minuten goed aan de wedstrijd maar daarna zakte het veldspel naar een bedenkelijk niveau. Niets lukte en weer werd er veel ruimte weggegeven. Kesteren kwam steeds dichterbij ons doel en
Ezra moest een paar keer redding brengen maar vlak voor rust werd het toch 1 – 0. Kesteren ging fysiek de duels aan terwijl wij soms weer een been terug trokken waardoor de bal door Kesteren
gelijk weer werd heroverd.

In de kleedkamer kregen de spelers een kleine “donder” speech. Het was vooraf zo stil in de kleedkamer dat zij eigenlijk zelf wel wisten wat er fout ging en wat veel beter moest gaan.
Er volgden een aantal wijzigingen in het veld en o.a. Joris ging weer rechtsachter spelen.

In de 2e helft zagen wij een JO15-3 die weer de mouwen opstroopten en de duels aangingen zonder echt gevaarlijk te worden. Kesteren was na 10 minuten dichtbij een doelpunt maar het schot ging voor langs.
Sem probeerde van achteruit en bij vrije ballen de spitsen te bereiken want deze lagen bij de goede verdedigers van Kesteren aan de ketting . Er was de hele wedstrijd bijna geen doorkomen aan.
In de 20e minuut lukte het Sem om Luke van achteruit in stelling te brengen en met een mooie lob over de keeper heen stond het gelijk. De staf dacht dan maar alleen een punt mee naar huis want
veel kansen kregen wij voorin niet en achterin werd overigens ook niet veel weggegeven. Het middenveld moest vandaag erg veel werk verrichten.

Na 36 minuten riepen wij al dat het tijd was maar de scheidsrechter liet nog doorspelen vanwege een blessure behandeling. Een speler van Kesteren werd in het strafschopgebied onderuit gehaald..... penalty.
Balen...... De bal wordt in de linkerhoek binnengeschoten. Nee..... geen doelpunt. De scheidsrechter laat de strafschop opnieuw nemen omdat hij nog niet gefloten had. De speler schiet hem naast het doel.
Gelukkig toch nog een punt en weer niet verloren in de competitie. Sem krijgt de bal aangespeeld speelt de bal naar Abel die zijn tegenstander uitspeelt en de bal in de 38e minuut over de keeper in het doel schiet 1 – 2.
DRIE PUNTEN!! Wat waren wij blij en kort na dit doelpunt floot de scheidsrechter af. Wat kan voetbal toch soms een raar spelletje zijn. Niet verdiend maar toch drie punten.

Zaterdag spelen wij thuis tegen OSC JO15-2. De wedstrijd begint om 10:00 uur.