JO15-3 buigt 0 –2 achterstand in laatste vijf minuten om in een gelijkspel

Competitie

3e klasse 05

6 april 2019 8:30

Onbekend

Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Wij moesten het opnemen tegen het sterke Duno uit Doorwerth. Zij stonden met 3 verliespunten meer op de 4e plaats.

De jongens moesten vroeg opstaan want het was al om 7:30 uur verzamelen op de Zoom. Loeck moest nog wakker gebeld worden want hij lag op het verzameltijdstip nog lekker te slapen.
Oswald was zo vriendelijk om hem thuis op te halen. Moniek, de moeder van Jasper heeft de ballen opgepompt, bedankt hiervoor. Wessel zou ook meedoen maar heeft op het laatste moment afgemeld. Hierdoor zaten wij krab in de wissels ook al omdat er twee spelers
licht geblesseerd waren. Thom had last van zijn knie en Jona van zijn lies. Gelukkig konden beiden een groot deel van de wedstrijd meedoen.

Duno was twee weken door Arthur bekeken. Zij speelden toen tegen DTS. Daar viel hem en aantal dingen op en deelde dit tijdens de wedstrijdbespreking aan de jongens mee.
De linksbuiten was erg snel en goed en ook een tweetal middenvelders waren goed en moesten kort gehouden worden.

De eerste twintig minuten kwam er niet veel  van de gemaakt afspraken terecht. Joris stond elke keer voor zijn snelle man. deze speler was tevens aanvoerder van DUNO en na 2 minuten lag de bal
al achter onze keeper Ezra. Duno zette de JO15-3 steeds onder druk en er werden veel ballen ingeleverd bij onze tegenstander. De linksvoor van Duno bleef een plaag voor Joris en alle ballen
werden ook steeds op deze snelle linksvoor gespeeld. Later bleek dat de aanvoerder al door SML was gescout en volgend seizoen Duno gaat verlaten.

Jasper en Sebastiaan hadden grote moeite om in het spel te komen omdat zij tegen twee goede middenvelders van Duno stonden. Ondanks het veldoverwicht van Duno kregen zij maar een paar kansen tegen nul kansen van ons.
Na 20 minuten begonnen wij eindelijk grip op de wedstrijd mede doordat Sebastiaan en Jasper ook meer grip op de middenvelders van Duno kregen, zonder dat de Jo15-3 nog gevaarlijk werd. Joris kreeg langzaam meer grip op zijn tegenstander die wel steeds gevaarlijk bleef.
Vlak voor rust kregen wij een drietal corners. Een afgeslagen bal werd door Bart meteen op doel geschoten maar de bal werd van de lijn gekopt. Hierna floot de goed fluitende scheidsrechter voor de rust.

Na rust zagen onze backs dat de aanvoerder naar de rechterkant was verhuist. Bart en Joris loste dit heel simpel op door van plek te wisselen. De aanvoerder schoot 3 minuten na rust wel de 0 – 2 binnen.
Dat was wel even een klap. Onze jongens bleven strijdvaardig en gaven niet op. Vijf minuten na rust ging Loeck te hard door op zijn tegenstander en kreeg geel. Wij moesten 10 minuten met 10 man verder.
Gelukkig kon Duno hier geen voordeel uit halen en speelde de wedstrijd zich voornamelijk tussen de 16 meter gebieden af. Langzaam kwamen er voor SKV kansen . Sem schoot een vrije bal in de handen van de keeper.
Loeck schoot hard voorlangs. De bal werd door iedereen gemist. In de 15e minuut belandde een schot van Abel boven op de lat. Duno bleef echter redelijk makkelijk overeind.
Acht minuten voor tijd moest onze laatste man Sem achter de spitsen gaan voetballen en onze middenvelder Jasper ging op de positie van Sem staan.
Dit pakte goed uit en de druk op de achterhoede van Duno werd nog groter. Vijf minuten voor tijd was het tijd voor “het Luke momentje” hij schoot vanaf links de bal via binnenkant paal in het doel 1 - 2.
Nog een paar minuten op de klok en de JO15-3 bleef aandringen. De jongens bleven er in geloven en het was Luke die in de allerlaatste minuut een penalty mocht verzilveren 2 –2.

Wat waren de jongens, trainers en ouders blij. Dit voelde niet als een gelijkspel maar als een overwinning. Het dubbeltje viel de goede kant uit en voor het eerst in 2019 stond er weer een gelijkspel op het scorebord na
7 gelijke spelen achter elkaar in 2018 (najaar). De ongeslagen status vanaf 1 november 2018 bleef gehandhaafd. Klasse jongens jullie hebben karakter getoond!!

Volgende week spelen wij om 12:00 uur in Arnhem tegen SML JO15-3.