Geweldig SKV dichtbij enorme bekerstunt tegen Hoofdklasser AWC

Competitie

Groep 1 SR2

10 november 2018 18:00

Onbekend

WAGENINGEN SKV heeft het bekertoernooi met opgeheven hoofd verlaten. De Wageningse derdeklasser speelde zaterdagavond na een enerverende wedstrijd met 3-3 gelijk tegen hoofdklasser AWC en verloor in Wijchen pas na strafschoppen.

VERRASSEND
 SKV leek een kansloze wedstrijd te spelen, toen de thuisploeg na twee minuten op voorsprong kwam. Maar binnen tien minuten toonde SKV echter voor de eerste keer veerkracht. Dankzij twee doelpunten van spits Ludo Oosting stonden de bezoekers uit Wageningen in no-time op een zeer verrassende 1-2 voorsprong. Door goed compact te spelen kon SKV de Hoofdklasser uitstekend partij bieden, al wist AWC voor rust uit een rebound wel gelijk te maken.

TEGENVALLER Na rust moest SKV een flinke tegenvaller incasseren toen verdediger Max van den Heuvel al snel met een rode kaart na twee keer geel werd weggestuurd. Tot overmaat van ramp kwam AWC op voorsprong waarmee de wedstrijd beslist leek. SKV toonde echter wederom veerkracht en kreeg met een man minder een strafschop, waarbij ook de Wijchense doelman met rood het veld moest verlaten. Omdat AWC al drie keer gewisseld had, moesten een veldspeler gaan keepen die kansloos was op de strafschop van Jente van Leeuwe: 3-3.

STRAFSCHOPPEN Omdat er met tien tegen tien geen treffers meer vielen, moest een strafschoppenserie de beslissing brengen. Een enorme bekerstunt bleef echter uit omdat voor SKV alleen Jente van Leeuwe trefzeker was in de penaltyserie en Niek van Steenbergen, invaller Jelle van Kerkhof en aanvoerder Max Notermans van elf meter faalden. Zaterdag treedt SKV in Oosterbeek aan voor de subtopper tegen OVC'85, een ploeg die vorig seizoen in het bekertoernooi na strafschoppen wel door SKV werd verslagen.

Bron: Hoog en Laag