Ludo Oosting (schot)
Tom Ooms (schot)

11 september 2018 20:00

Onbekend

Voor de 2e week op rij toog SKV 1 op een dinsdagavond naar Edese gronden voor het spelen van een oefenduel. Na Otterlo vorige week ging de reis, met een complete selectie, nu naar Wekerom waar 3e klasser SDS'55 de tegenstander was.

Vanaf de aftrap was het meteen SKV dat de toon zette. Met volle druk werd de tegenstander op eigen helft gehouden en goed veldspel resulteerde binnen 5 minuten al in 2 100% kansen. Helaas zonder resultaat. SDS, dat veelal de lange bal hanteerde, kon daar weinig tegenover zetten. SKV speelde goed de 1e helft. Direct pressing na balverlies, prima positiespel en met diepte werden er mooie kansen gecreëerd.  Het duurde echter tot de 38e minuut tot het veldoverwicht uitgedrukt werd in doelpunten. Max N ging goed door op rechts en zijn harde, lage voorzet werd door Gill klaargelegd op de 16. Ludo rondde keurig af in de verre hoek: 0-1.

Na de rust kwamen er 6 verse krachten in de SKV ploeg en kon het niveau van de 1e helft niet vastgehouden worden. De pressing werd minder en het spel slordiger. SDS ging volle bak naar voren spelen en kreeg zelfs 2 kansjes om de score gelijk te trekken. SKV kreeg echter ook veel ruimte wat in het 2e gedeelte van de 2e helft resulteerde in grote kansen. Ook was een paar keer de eindpass net niet goed genoeg om spelers, na een numerieke meerderheid, vrij voor de SDS doelman te zetten. Toch kreeg SKV een uitslag die het meer dan verdiende. Diep in de 2e helft was het 2x Tijmen die Tom bediende, en met de 0-2 en 0-3 de eindstand op het scorebord zette.

Verdiende overwinning waarin de hele spelersgroep weer aan bod kwam. Na 6 weken training, 4 oefen- en 2 bekerwedstrijden staat er een gretige, fitte en leergierige groep die elke keer weer een stapje beter wordt. Super.

A.s. zaterdag mag deze groep zichzelf belonen met een plek in de 2e ronde van de beker. Een gelijkspel tegen vv Barneveld is genoeg. De groep kennende gaan ze voor de winst.