1 - 3

Bart Silvius (schot)
Tom Ooms (intikker)

4 september 2018 20:00

3 dagen na de beker kraker tegen WVV stond er voor SKV 1 een oefenduel tegen 3e klasser Otterlo op het programma. SKV trad met een bijna complete selectie, Jelle(blessure en Jureno(werk) ontbraken, aan op het prachtige sportpark Kastanjebos in Otterlo. 2 grasvelden als biljartlakens, een kunstgrasveld waarop de bal veel snelheid kreeg, en een mooie kantine met daaronder de kleedkamers. Super, hier zijn veel clubs jaloers op.

Doelstelling vandaag was dat alle spelers minuten kregen om inhoud te kweken naar de 90 minuten toe. Spelers die al veel gespeeld en getraind hadden kregen relatief wat minder minuten. En natuurlijk verder borduren op de speelstijl waar steeds op getraind en geoefend wordt.

Otterlo bleek een goed voetballende ploeg die in een 4-4-2 formatie aantrad met lopende spelers vanuit het middenveld die vaak met een crosspass van achteruit in stelling werden gebracht. SKV ging wat hoger druk zetten om deze angel eruit te halen en kwam steeds vaker voor het Otterlo doel. Kansen voor Jorn, Bart en Jermain werden echter niet omgezet in doelpunten. Aan de andere kant kwam de bal amper in de buurt van doelman Youri. Het gevolg was een logische 0-0 bij rust.

In de 2e helft trok SKV, met 5 verse spelers, het spel steeds meer naar zich toe. De vrije man werd steeds meer gevonden en vanuit de pressing na balverlies werd steeds vaker de bal veroverd. Dit resulteerde in mooie aanvallen die echter nog al eens terug gevlagd werden door de ijverige Otterlo grens. Toch kwam SKV aan de verdiende voorsprong. De goed spelende Tijmen kopte de bal door naar Bart die de bal randje 16 hard onderin de hoek schoot, 0-1. Even later had Tijmen na een mooie aanval de 0-2 op zijn schoen. Hij mikte de bal echter net aan de verkeerde kant van de paal.

De laatste 20 minuten kwamen ook Gill(in conditionele opbouw) en Jeroen(rust na veel speelminuten) nog in het veld en SKV zette het naar adem happende Otterlo vol onder druk.

Niek tekende met een mooi afstandsschot voor zijn 1e SKV doelpunt: 0-2, waarna Otterlo uit een corner de 1-2 aantekende. De sterk ingevallen Gill zorgde er echter voor dat de marge weer 2 werd. Na al een paar keer zijn back dolgedraaid te hebben bereikte hij met een prachtige steekpass(Messi riep de bank!) Tijmen. De keeper keerde zijn inzet maar Tom was er als de kippen bij om af te ronden; 1-3.

Meer dan nuttige oefenwedstrijd waarin de doelstelling gehaald is. Conditioneel maken we sprongen, er wordt met veel inzet en passie gespeeld, opbouw is verzorgd en begint steeds meer vorm te krijgen, kansen worden gecreëerd/gescoord en pressing krijgt steeds meer vorm. Er zit nog veel rek in deze jonge grote groep waarin straks keuzes gemaakt moeten worden mbt de 1e 11. Op dit moment verdienen ze het alle 20!

Zaterdag speelt SKV 1 de 2e bekerwedstrijd. De uit wedstrijd tegen Kesteren begint om 14.30 uur.