4 - 4

Eldenia JO19-1

1e klasse 04

3 november 2018 15:00

Vandaag een heuse topper op de zoom. Eldenia en SKV stonden samen boven aan en konden dus in een onderling duel goede zaken doen. Het was SKV dat in de eerste helft heer en meester was. Eldenia had veel moeite met de manier van aanvallen en opbouwen van SKV. Het was na 15 minuten Sjoerd die het overwicht met een knappe kopbal wist uit te drukken met een doelpunt. Daarna kreeg Stijn het op zijn heupen. Eerst dwars door het midden na een mooie steekbal van Mattheüs. En vlak daarna met een werkelijk fantastische bal over 30 meter over de keeper heen. 3-0 rust en geen vuiltje aan de lucht.

Natuurlijk wisten we dat Eldenia furieus zou starten na de rust. Waarschijnlijk 1 op 1 en lange ballen om ons snel onder druk te zetten. Daarom Abass erin voor Anne om de ruimte die we zouden krijgen beter te kunnen benutten. Inderdaad speelde Eldenia na de rust alles of niks. Al snel viel de 3-1.  Helemaal vrij kon een middenvelder van Eldenia in de 5 meter een vrijetrap binnen knikken.
Dat wil je niet als SKV zijnde. Want Eldenia ging er weer in geloven. Na 15 minuten een  gelukje mee. Een vrije trap Stijn kwam tegen de hand van een speler van Eldenia aan en strafschop. Een buitenkansje voor Jasper om de 4-1 binnen te schieten. Daarmee zou het duel in het slot zijn gevallen . Helaas pakte de keeper de strafschop. in plaats van de nekslag gaf dat Eldenia nieuwe moed. Vol vuur gingen ze op zoek naar de aansluitingstreffer. SKV liet zich terug dringen en het voetbal ging er zienderogen op achteruit. Veel onnodig balverlies en half wegwerken. En als de bal al eens voorin kwam stond Abass buitenspel.

Uit en corner kwam Eldenia plots op 3-2. Tom kopte de bal in eigen goal. ( Alweer de derde eigen goal van SKV dit seizoen!) De rapen waren nu echt gaar en de ene na de andere Aanvalsgolf kwam op de goal van Niels aanrollen. 5 minuten voor tijd ging uitblinker Lars er vanaf eigen helft vandoor en beheerst schoof hij de bal in de verre hoek.4-2 voor SKV en nu dus echt afgelopen. Helaas was de werkelijkheid anders. Eldenia kreeg 1 minuut na de 4-2 tot 5 keer toe de kans om binnen de 16 meter op goal te schieten. De 5e keer was het raak. 4-3 met nog 3 minuten
En wat iedereen al aan voelde komen gebeurde ook. Weer een lange bal. Achterin een speler van Eldenia helemaal vrij. Bal terug op de 16 meter waar een speler van Eldenia ook weer helemaal vrij de 4-4 wist binnen te tikken. Ongelooflijk maar waar. Direct daarna het eindsignaal en 2 hele hele dure verspeeld .

In de kleedkamer kon je een speld horen vallen. Daarna wat verwijten over en weer. In de kleedkamer naast ons groot feest van een ploeg die nooit meer hadden gerekend op een punt. Gevolg: SKV geen koploper en onnodig veel druk op de komende 5 wedstrijden. Immers slecht de eerste drie ploegen gaan door naar de kampioenscompetitie in het voorjaar. Gezien de kwaliteit van het team moet dat zeker mogelijk zijn maar dan moeten we dit soort wedstrijden leren te " killen".  Dinsdag in de nabespreking maar eens goed de koppen bij elkaar steken. Waar ging het fout en hadden we het wellicht anders moeten oplossen?

Zaterdag weer thuis. Dan is Fortissimo uit Ede de tegenstander. Een wedstrijd die gewonnen moet worden.