JO15 geeft 3 – 0 voorsprong na rust uit handen

4 - 4

SKV JO15-3

3e klasse 04

10 november 2018 15:00

Vandaag moesten onze jongens het opnemen tegen de nummer 3 van de ranglijst OVC 85 JO15-2. Jasper en Ivar waren afwezig.
Jasper (al een tijd geblesseerd) en zijn vader kwamen ook kijken. Klasse! Wij speelden om 15:00 uur op het hoofdveld.

Bij OVC deden drie jongens van de JO15-1 (hoofdklasse) mee. Helaas konden wij hier niets aan doen want er zijn geen regels aanwezig die dat verbieden.
Twee weken geleden, wedstrijd tegen WAVV, deden er een aantal jongens van de JO17 met de JO15 mee. Dit zou volgens de regels ook mogen maar zo krijg je wel competitie
vervalsing. De KNVB zou hier regels voor moeten laten opstellen, want zo krijg je geen eerlijke strijd. Dit even gezegd te hebben.

Vandaag dus tegen de nummer 3. Wij begonnen met een kleine wijziging in de opstelling. Luke stond linksvoor en Loeck ging in de spits spelen.
Het werd een spannende en leuke wedstrijd om naar te kijken. Lukas had het zwaar aan de linkerkant van het veld omdat hij tegen een snelle spits stond.
De achterhoede gaf in de 1e helft weinig weg. De drie voorhoede spelers (Luke, Loeck en Martijn) waren een plaag
voor de verdedigers van OVC. De rechtsback van OVC werd helemaal dol gedraaid door Luke en raakte hierdoor erg gefrustreerd. Hij speelt nota bene in de hoofdklasse.
Loeck was erg bal vast. De verdedigers Lukas, Sem en Joris met zijn snelheid stonden goed opgesteld. Esra keepte vandaag een goede wedstrijd.
Op het middenveld werd voor elke meter gestreden door Bart, Sebastiaan, Thom, Jona, Ryan en Matthijs.

Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Wij kwamen er met een paar mooie aanvallen goed uit en konden door doelpunten van Loeck, Luke en Jona
met een 3 – 0 voorsprong gaan rusten.

In de 2e helft werd de JO15-3 meteen onderdruk gezet. Dit leidde vijf minuten na rust tot de 1 – 3. In de 15e minuut werd het 2 – 3 door een van richting verandert schot.
Kort hierna de 3 – 3 door niet alert ingrijpen en 10 minuten  voor het einde zelfs de 4 –3. Een corner werd niet goed weggewerkt.
Onze jongens lieten door deze tegenslag de kopjes niet hangen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Zes minuten voor tijd schoot Loeck door de benen van de keeper
de 4 –4 binnen. Hierna hadden beide partijen nog kans op de volle winst maar uiteindelijk floot de scheidrechter, die een uitstekende wedstrijd heeft gefloten, voor het einde.

De uitslag was over de gehele wedstrijd genomen terecht. Jammer dat wij de 3 – 0 voorsprong niet hebben kunnen vasthouden. Mannen jullie hebben goed gespeeld
en veel inzet getoond. Jullie laten elke wedstrijd een stijgende lijn zien, nu nog net als vorige week de voorsprong vast zien te houden.

Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen SDS. De wedstrijd begint om 9:00 uur.