30'
Janie Boer (schot)

3e klasse G

8 december 2018 11:00

DIEREN:  SKV VR1 heeft in de laatste wedstrijd voor de winterstop 3 belangrijke punten gepakt bij vv Dieren VR1. Hierdoor hebben de vrouwen een goede positie weten te pakken om in de 2de helft van de competitie de strijd aan te gaan met andere clubs voor een mooie eindklassering.

En strijd was er tegen Dieren! Dieren die op de ranglijst een stuk hoger staat, maar SKV heeft al laten zien dat ze elke tegenstander aan kunnen. Als team werd er direct vanaf het eerste fluitsignaal gestreden om elke bal.  Er zat nog onzekerheid in de ploeg vanwege de mindere resultaten uit eerdere wedstrijden, maar tegen Dieren was er na 10 minuten de overtuiging weer die de technische staf graag wil zien. De eerste kansen kwamen dan ook snel. Janie en Jennifer hadden goede kansen, maar die gingen net naast en de keeper van Dieren zat er goed bij.  In de 30ste minuut was het wel raak, een goede opbouw van achteruit kwam bij Iris E die met een mooie steekbak Janie in positie bracht. 1-0 voor SKV een terechte stand tot op dat moment. De eerste helft werd goed uit gevoetbald en het was jammer dat SKV de stand net niet kon vergroten.

Wat we verwachten gebeurde in de 2de helft, vv Dieren ging vol druk zetten. Het spel speelde zich meerendeel van de tweede helft af op die van SKV maar SKV is niet echt in gevaar gekomen. Als SKV wat zorgvuldiger was geweest dan hadden we de voorsprong uit kunnen bouwen. In de laatste fase werden er nog veel corners weggegeven, maar een uitstekende Gaby liet zich niet passeren. De organisatie achterin werd goed geleid door Melanie. Met daarvoor een heel goed voetballende Noortje als voorstopper, voor haar een nieuwe plek, die dit uitstekend heeft gedaan. Het middenveld, waar Maartje de gevaarlijke aanvoerder van Dieren weinig kans gaf en de voorhoede van SKV,  Jennifer, Janie en Steph bleef mee verdedigen voor een mooi eindresultaat. De overwinning was een feit en de opluchting was groot!

Een heel goed resultaat van het hele team, waarin met elkaar voor de overwinning is gestreden. Top gedaan dames!!