1 - 0

SVHA VR1

3e klasse G

23 maart 2019 15:00

Wageningen: Zaterdag moest aangetreden worden tegen SVHA uit Herveld. Altijd een lastige tegenstander voor SKV waarvan in de heen wedstrijd met 3-1 is verloren. Voor SKV was het belangrijk om aansluiting te houden bij de top 3 en mee te blijven doen in 2de periode. Daarom moest van SVHA gewonnen worden. Wegens ziekte ontbrak Evert die middag en de coaching tegen SVHA werd waargenomen door Martin die vooraf maar 1 ding belangrijk vond, 3 punten!

In de voorbespreking werd er op gewezen om direct vanaf het eerste fluitsignaal focus te hebben. In de voorgaande wedstrijden is het eerste kwartier lastig gebleken en werden er onnodig doelpunten weggeven. En die focus was er! Direct vanaf de aftrap werd de bal vanuit de opbouw bij Jennifer gebracht in de 16 meter die een goede schietkans kreeg om te scoren. De bal werd in eerste instantie nog tegengehouden door de keepster van SVHA, alleen ze had de bal niet klemvast, waardoor Janie er direct bij was om te scoren. 1-0 in eerste minuut, mooiere start kon SKV niet hebben!
SKV bleef goed doorgaan en al snel kwam de 2de kans voor SKV. Een doelpoging/voorzet van links van Iris R. ging voorlangs en was te hoog voor Jennifer om nog in te koppen. Het goede spel bleef de eerste 15-20 minuten doorgaan en SKV had in deze fase de wedstrijd moeten beslissen. Hierna ging SKV slordiger voetballen en kwamen er kleine irritaties bij SKV in de ploeg. In deze fase kon SVHA ook weer terugkomen in de wedstrijd. In de eerste helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. Het getoonde spel van SKV in het laatste half uur was wel een zorg om de ploeg weer goed neer te zetten voor de 2de helft.

Het was duidelijk dat SVHA kansen rook en deden er fysiek ook een schepje bovenop. Er ontstand een wedstrijd die vooral spannend was. Goed gevoetbald werd er niet meer en voor SKV was het zorgen dat de nul vastgehouden werd. De wedstrijd ging heen en weer en er onstonden kansen aan beide kanten. SVHA schoot een keer op de paal en lat en bij SKV was Iris E. dicht bij een treffer, echter ook die belande op de paal. Iris R. stond nog een keer alleen voor de keeper samen met Janie, ook die bal ging er niet.

De opluchting was groot bij het laaste fluitsignaal met een eindstand die in de eerste minuut is bepaald, 1-0! Het was geen beste wedstrijd, maar er is hard gewerkt en gestreden door de dames van SKV om de 3 punten binnen te halen, top gedaan! Wederom een mooi uitgangspunt om naar de volgende wedstrijd uit te kijken, de inhaalwedstrijd tegen DVS '33 uit Ermelo. Deze wedstrijd is op woensdagavond 3 april om 20:30 uur.