40'
85'

3e klasse G

4 mei 2019 14:30

Deze zaterdag de wedstrijd tegen SDV Barneveld op het programma. De dames van SKV beginnen de wedstrijd goed, waardoor al snel de 1-0 op het scorebord staat. Door een hakbal van Jennifer op Janie komt Janie alleen voor het goal te staan en weet ze de bal rustig af te ronden.

Het eerste deel van de wedstrijd krijgt SKV veel kansen.  Janie zet na slimme schouderduw de verdedigster van SDV Barneveld opzij, maar haar schot wordt gehouden door keeper. SKV had al 3-0 voor kunnen staan, maar de scherpte en effectiviteit ontbreekt,

SKV laat zich na een tijdje te veel meeslepen in het spel van SDV Barneveld. We worden slordig en er volgt veel onnodig balverlies. We worden nog wel af en toe gevaarlijk door vrije trappen, maar die vliegen helaas niet het doel in.

Het blijft oppassen voor SDV Barneveld. SDV Barneveld weet er namelijk soms erg gevaarlijk uit te komen. De keepster van SDV Barneveld vergist zich in een terugspeelbal, waardoor SKV vlak voor het goal een indirecte vrije trap mag nemen. Iris Robbers legt de bal klaar voor Jennifer en die weet hem in het goal te krijgen, waardoor de marge met 2-0 iets ruimer wordt voor SKV.

Dat die marge niet onnodig is blijkt al na een paar minuten. SDV Barneveld breekt namelijk door onze verdediging heen en weet de bal in het goal te krijgen, stand 2-1. We zijn even helemaal van slag, waardoor SDV Barneveld ook de kans krijgt om de gelijkmaker de maken. Van een 2-0 voorsprong naar een 2-2- stand, dat mag natuurlijk nooit gebeuren.

Gelukkig weet Iris Eijkern met een prachtige aanname op een lange bal van Iris Robbers de stand nog net voor rust weer naar 3-2 te trekken.

In de tweede helft blijken we toch nog wat van slag. Het blijft rommelig in het veld. Toch krijgen we ook weer kansen. Stephanie weet de bal echter niet achter de keepster te krijgen en ook op een bal van Janie staat de keepster goed.

De 3-2 voorsprong voelt de krap en dat blijkt ook. Na een goede vrije trap van SDV Barneveld vliegt de bal in de hoek, waardoor de stand weer gelijk is. Tot overmaat van ramp zijn we zo erg van slag dat het SDV Barneveld ook nog lukt om de 3-4 te maken.

Verliezen zou totaal onterecht zijn. Hoewel we onze zaakjes totaal niet op orde hebben zijn we voetballend de betere ploeg. Gelukkig lukt het ons vlak voor tijd nog de gelijkmaker te scoren. Noortje weet de bal bij Jennifer te krijgen, die gelukkig rust blijft en de bal in het net weet te schieten.

Een totale offday voor de dames van SKV. Hoewel we nog van geluk mogen spreken dat we met 1 punt zijn vertrokken uit Barneveld, voelt het toch zeker als 2 punten verlies. Deze week dus zorgen dat we ons weer herpakken zodat we aankomende zaterdag de 3 punten weer bij ons op de Zoom blijven.

Tessa bedankt voor de wedstrijdaantekeningen en Stephanie bedankt voor de foto's.