SKV VR1 zet uitstekende reeks wedstrijden door!

0 - 1

SKV VR1

3e klasse G

6 april 2019 12:30

Wageningen: Afgelopen woensdag tegen DVS '33 hadden de vrouwen van SKV een uitstekende wedstrijd gespeeld. Het was onterecht dat in de laatste minuten van de wedstrijd de overwinning (1-1) uit handen werd gegeven. De teleurstelling was groot maar veel tijd om hier over na te denken had SKV niet. Zaterdag stond de wedstrijd tegen de nummer 2 op de ranglijst, SDCP uit Putten, op het programma. SKV wil blijven meedoen voor de periode, dus er moest gewonnen worden.

De wedstrijd was ingepland op gras, waar de dames van SKV in de beginfase duidelijk moeite mee hadden. De eerste 15 minuten gingen heen en weer en waren weinig kansen. Het gevaar bij SDCP kwam vanaf het middenveld waar SKV geen goed grip op kreeg. Op het moment dat coach Evert Lans een wijziging wilde doorvoeren op het middenveld, bracht Maartje vanaf de achterlijn de bal uitstekend voor en Iris R ronde heel mooi af met een bekeken hakballetje door de benen van de keepster. 1-0 voor SKV!
Door de 1-0 en de wijziging op het middenveld, Maartje centraal en Iris E rechtshalf, kreeg SKV de wedstrijd meer en meer onder controle. Iris R kreeg nog een goede kans op de 2-0, maar de keepster van SDCP zat er net tussen. Met 1-0 de rust in was een mooie uitgangspositie voor de 2de helft.

SKV verwachte dat SDCP de 2de helft de druk erop zou zetten en dat gebeurde dan ook snel. Daarnaast hielpen onduidelijke beslissingen van de scheidsrechter SKV ook niet om goed in de wedstrijd te blijven. Maar de dames van SKV bleven hard werken en het voetballend oplossen. Er waren nog kleine mogelijkheden voor SKV en een aantal scrimmage voor het doel bij SKV maar echt gevaarlijk is het niet geworden. Het bleef 1-0 en de belangrijke 3 punten zijn binnen!

SKV is bezig met een uitstekende ongeslagen serie bezig, de laatste 6 wedstrijden 16 punten en staat sterk in de 2de periode op de 2de plaats voor Sparta Nijkerk die al een periode heeft. Volgende week zaterdag om 15:00 uur staat v.v. Dieren op het programma die net achter SKV staan op de ranglijst. Het beloofd weer een spannende wedstrijd te worden op sportpark de Zoom.