3 - 0

SC Klarenbeek VR2

3e klasse G

11 mei 2019 15:00

Wageningen: Na een onnodig gelijkspel vorige week tegen SDV Barnelveld stond zaterdag de altijd lastige wedstrijd tegen Klarenbeek VR2 op het programma. Een belangrijke wedstrijd, omdat de vrouwen nog volop meedoen voor de periodetitel om in aanmerking te komen voor nacompetitie. De drie punten moesten binnen gehaald worden, ook omdat concurrent AZSV tegen SDC Putten gelijk had gespeeld.

De vrouwen waren gebrand om de, toch wel, teleurstelling van vorige week recht te zetten. Vanaf het begin werd Klarenbeek met verzorgd en goed voetbal onder druk gezet. Echte kansen waren er de eerste 20 minuten nog niet, maar het spel speelde zich wel alleen af op de helft bij Klarenbeek en het was wachten op een doelpunt.  Rond de 24ste minuut was er een lange bal van Melanie op Lianne die goed voorbracht, waaruit een corner ontstond. Een corner van Renee, die steeds gevaarlijk waren, kwam goed bij de tweede paal waar Janie de bal goed intikte. 1-0 terecht stand! Er waren nog kansen voor Iris R., die een erg goeie partij speelde, maar net miste en goeie vrije trap van Melanie die net over ging. Ruststand 1-0.

In de rust werd met elkaar duidelijk gezwezen op het feit dat SKV te weinig druk zette op de achterhoede van Klarenbeek, waardoor ze te makkelijk konden opbouwen. Deze boodschap werd de 2de helft goed opgepakt en dat was te merken. Klarenbeek kwam er in de 2de helft niet aan te pas.

Stephanie, ingevallen voor Emma, kwam in de 65ste minuut in duel met een speelster van Klarenbeek in het strafschopgebied, die de bal met de hand wegwerkte. Terechte penalty, die goed werd afgerond door Iris R., 2-0.  SKV bleef goed druk houden op Klarenbeek en het was wachten op de 3-0. Goeie kansen voor Iris R., en de heel goed ingevallen Myrthe gingen net naast. Het was in de 84ste minuut, een strakke corner van jennifer, die in de kluts goed door Noortje in de rechterbovenhoek ingeschoten werd, 3-0.

Een knappe overwinning, met goed voetbal, van de vrouwen die alle vertrouwen geeft om het laatste puntje te gaan binnenhalen voor de periode. Volgende week de uitwedstrijd naar de kampioen Sparta Nijkerk om 12:30 uur.