Competitie

3e klasse A

24 november 2018 15:00

Onbekend

WAGENINGEN Op een waterkoud Sportpark De Zoom behaalde SKV een moeizame overwinning op een zich hardnekkig verwerend AZ 2000. Uiteindelijk was de winst weliswaar verdiend, maar de driepunter kreeg pas die in de tweede helft gestalte. Bij rust hielden beide ploegen door ieder eenmaal te scoren, nog in evenwicht. Na rust besliste uiteindelijk een door Jente van Leeuwe genomen vrije trap het duel. Hoewel de Arnhemse gasten er nog wel een slotoffensief uitpersten, bleef de uiteindelijk verdiende 2-1 overwinning op het scorebord.

Het duel tussen de nummers 5 (SKV) en 7 (AZ 2000) van de 3e Klasse A kwam moeizaam op gang. Beide ploegen speelden gecontroleerd en voorzichtig, waardoor de duels zich voornamelijk op het middenveld afspeelden en kansen vooralsnog uitbleven.

OPENINGSTREFFER De eerste echte kans was na ruim een half uur spelen voor SKV. Het betekende ook direct de openingstreffer. Het was Emilj Astamirov die attent reageerde op een fraaie voorzet vanaf de rechterkant (1-0). Maar ook de eerste kans, nog geen twee minuten later, leverde direct een doelpunt en dus de gelijkmaker op (1-1). Hoewel de thuisclub nog wel aandrong om voor rust nog met een voorsprong de kleedkamer op te kunnen zoeken, slaagden de volgelingen van trainer Kevin van Veen daar niet meer in.

VRIJ TRAP Na rust was het duel wel wat 'opener', met de thuisclub het meest in balbezit, maar ook nu waren de kansen schaars. Jente van Leeuwe was met een uitgekiende lob dichtbij de 2-1, maar de AZ-doelman redde fraai. Vervolgens lukte het ook doelpuntenmaker Astamirov niet om de tweede treffer aan te laten tekenen. Ook de gasten slaagden er niet in, om hun spaarzame counters in doelpunten om te kunnen zette. Het duel leek dan ook onbeslist te gaan eindigen, maar toch kwam er in de slotfase nog een winnaar. Jente van Leeuwe mocht op ruim twintig meter van het vijandelijke doel een vrije trap nemen. De inzet werd in eerste instantie prima gekeerd door de AZ-goalie, maar omdat zijn teamgenoten te vroeg waren ingelopen, mocht Van Leeuwe nogmaals aanleggen. En met succes, maar ook met dank aan de doelman, die nu opzichtig in de fout ging (2-1). Omdat vervolgens het slotoffensief van de Arnhemse gasten niets opleverde, bleven de drie punten toch wel verdiend in Wageningen.

VERDIEND ,,Het was inderdaad moeizaam", vond ook SKV-trainer van Veen. ,,AZ was een stugge tegenstander, die dit seizoen ook wel een kwaliteitsimpuls haf gehad. Voor rust waren eigenlijk de enige kansen ook direct doelpunten. Na rust speelden zij nog meer verdedigend en wij hadden moeite om die verdedigingsmuur te ontrafelen. Na wat aanvallende wissels ging dat wat beter en gelukkig leverde dat ons uiteindelijk de verdiende zege op."

Bron: Hoog en Laag