Competitie

3e klasse A

20 april 2019 15:00

Onbekend

WAGENINGEN SKV heeft voor een daverende verrassing gezorgd door in eigen huis met 4-1 af te rekenen met koploper Be Quick Zutphen. Ondanks de ruime nederlaag werden de bezoekers uit Zutphen, door puntverlies van concurrent VV Dieren, wel kampioen van de 3e klasse A. Dankzij de driepunter deed SKV erg goede zaken. De formatie van trainer Kevin van Veen steeg naar de derde plaats en heeft in de resterende drie duels aan vijf punten genoeg om zich te kwalificeren voor de nacompetitie met als inzet de tweede klasse.

AANTREKKKELIJK
 In een aantrekkelijke wedstrijd tussen twee voetballende ploegen op De Zoom kwam SKV na zeven minuten op voorsprong dankzij de tweede seizoenstreffer van Tijmen Remijnse. Vlak voor rust verdubbelde Bart Silvius de voorsprong, waarna aanvoerder Emilj Astamirov met een schouderblessure geblesseerd uitviel. In de tweede helft bracht het grote talent Jermain Lamers SKV zelfs op een ongekende 3-0 voorsprong. Be Quick Zutphen kwam nog even terug in de wedstrijd, waarna het binnen en buiten het veld onvriendelijk werd. Na een afkoelingsperiode gingen beide ploegen met tien man verder na een dubbele rode kaart, waarbij Ralph Brugman namens SKV werd weggestuurd. In het restant bepaalde Silvius met zijn tweede goal van de middag de eindstand op 4-1.

FLINKE SMET Trainer Kevin van Veen: "Be Quick Zutphen is de terechte kampioen, vandaag was pas hun tweede nederlaag. In Zutphen werden wij de eerste helft weggespeeld, vandaag hebben wij ons fantastisch gerevancheerd. Dit was denk ik wel onze beste wedstrijd tegen een tegenstander met een paar schitterende spelers. Wij waren vandaag als collectief echter sterker. Ons speelplan was uitstekend en werd goed uitgevoerd, wij maakten gebruik van de geboden ruimtes en kwamen goed tussen de linies. Dan is het langs de lijn genieten hoor! Flinke smet op de zege was dat het na de tegentreffer van Be Quick uit de hand liep, wij zijn druk bezig om te onderzoeken wat de rol van onze spelers was in dit geheel. Verder was de zware schouderblessure van Emilj Astamirov heel vervelend, een erg belangrijke speler voor ons. Hopelijk valt zijn blessure mee.".

SKV speelt pas op 11 mei de volgende wedstrijd wanneer in Arnhem een ontmoeting met degradatiekandidaat AZ 2000 op het programma staat.

Bron: Hoog en Laag