76'
Assist: Tom Ooms

3e klasse A

8 december 2018 15:00

WAGENINGEN SkV heeft zich passend gerevancheerd voor de uitglijder van vorige week, toen er op bezoek bij Be Quick Zutphen met 4-2 werd verloren. De ploeg van trainer Kevin van Veen liet na een boeiend duel, ESA, de nummer drie op de ranglijst van de 3e Klasse A, puntloos weer naar Arnhem terugkeren. Bij rust leidde de thuisclub, door een doelpunt van Emilj Astamirov al met 1-0, maar kort na het begin van de tweede helft kwamen de gasten door Chris Sangi weer langszij. Uiteindelijk was het de Wageningse aanvalsleider, Ludo Oosting, die in de 80e minuut voor de winnende treffer zorgde.

De thuisclub begon goed aan de wedstrijd, beet zich vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Gert Klaassen, direct vast in de Arnhemmers. Die waren zo overrompeld, dat zij amper aan voetballen toekwamen, dat gebeurde wel door 'de mannen van Van Veen', die via snelle combinaties, dreigend werden. Toch counterde ESA naar de eerste kans inde wedstrijd, maar doelman Dennis van den Berg liet zich niet verrassen.

VOORSPRONG De eerste echt kans, na ruim tien minuten spelen, leverde SKV wel direct een treffer op. Een snelle combinatie over een aantal schijven bracht de bal bij Astamirov, die 'koeltjes' afrondde (1-0). Het was de inleiding naar de jacht op het uitbreiden van de meer dan verdiende voorsprong, maar de mogelijkheden van onder andere Tom Ooms en Ludo Oosting strandden in schoonheid of in de handen van de Arnhemse doelman. Mede daardoor werd er bij een 1-0 stand gerust. Dat het bij de gasten niet echt liep was duidelijk aan de lichaamsatal van trainer Peter Gerritsen te zien.

SCHRIK En dat daar in de rust 'hartig' over was gesproken, was zeker ook te zien. Er stond na rust een ander ESA op het Wageningse kunstgras. Maar ondanks het feit dat van Veen zijn ploeg daar ook zeker voor had gewaarschuwd, kon de gelijkmaker, die kort na ruist al werd aangetekend, niet worden voorkomen (1-1). Hoewel de schrik er bij SKV toch wel even in zat, vermanden de spelers zich alweer snel. Het flitsende vleugelspel van voor rust keerde weer terug en dat leverde ook weer kansen op, maar vooralsnog werd de ESA-doelman toch een hinderlijke 'st in de weg'.

KANSLOOS Maar ook hij was met nog ruim tien minuten op de klok kansloos op de schuiver van Oosting, die voorbereidend werk Tom Ooms op de juiste waarde schatte (2-1). Wat volgde was een hectische slotfase, waarbij eerst een aanval van SKV volkomen ten onrechte werd 'afgevlagd en gefloten en daarna een doelpunt van ESA, op advies van de SKV-grensrechter werd afgekeurd. Ook had de thuisploeg, zoals van Veen het na afloop treffend typeerde, nog 'een engeltje op de paal', want daarop strandde in blessuretijd nog een Arnhemse inzet. Maar de uiteindelijke 2-1 zege van SKV over de gehele wedstrijd genomen zeker verdiend.

LUUK DE JONG Dat vond ook de maker van de winnende treffer, Ludo Oosting. ,,Het was verdiend, maar zeker ook heel belangrijk. Zeker na het verlies van vorige week. Wel zwaarbevochten, als hadden we zeker voor rust de kansen op meer doelpunten." De spits, een type Luuk de Jong ('Ik kan alleen niet zo goed koppen, maar daar werk ik aan') was een voortdurende plaag voor de ESA-defensie. ,,Ja ik probeerde door loopacties het hen moeilijk te maken, maar als ik diep in de spits sta, word ik ook prima bediend door onze buitenspelers Tom (Ooms) en Jermain (Lamers). En dat is als spits wel lekker." Oosting maakte drie seizoenen geleden de overstap van ONA '53 naar de Zoom, waar hij het prima naar zijn zin heeft. ,,Ja 100%. We hebben een goede ploeg, maar ook een prima sfeer heerst. Daar ga je ook zeker beter door voetballen. We willen voor elkaar werken. Ik hoop dat dat dit seizoen nog tot wat moois gaat leiden."

VOLWASSEN Dat hoopt 'zijn' trainer, die uiteraard ook blij was met de winst, uiteraard ook. ,,Volkomen verdiend. Vooral de eerste helft speelden we prima, tegen toch ook een goede tegenstander. Vooral na rust werd het een echte wedstrijd, soms grimmig, op het scherpst van de snede, maar daarin toonden we ook onze volwassenheid, wat ons uiteindelijk de overwinning heeft gebracht."

Bron: Hoog en Laag