Competitie

3e klasse A

13 april 2019 14:30

Onbekend

Wageningen In de race om een nacompetitie-ticket heeft SKV de belangrijke uitwedstrijd tegen directe concurrent ESA verloren. In Arnhem verloor de ploeg van trainer Kevin van Veen met 3-1, het was na een sterke serie van zes wedstrijden pas de tweede nederlaag voor SKV na de winterstop. Ondanks de nederlaag heeft SKV plaatsing voor de nacompetitie in eigen hand, al zakt de formatie uit Wageningen naar de vierde plek en is de voorsprong op ESA geslonken tot vijf verliespunten.

UITBLINKER
Bij winst in de subtopper op Sportpark Rijkerswoerd had SKV zich nagenoeg zeker geplaatst voor de nacompetitie, nu wacht zaterdag thuis tegen Be Quick een volgende belangrijke wedstrijd. Bovendien kan de opponent uit Zutphen zaterdag in Wageningen kampioen worden. In Arnhem was de 3-1 eindstand halverwege al bereikt. Nadat ESA op een 2-0 voorsprong was gekomen, wist de uitblinkende Bart Silvius SKV terug in de wedstrijd te brengen. Vlak voor rust bepaalde ESA echter de marge weer op twee treffers door te scoren uit een snelle tegenaanval na een corner van SKV. In de tweede helft had SKV wel een veldoverwicht, maar de belangrijke aansluitingstreffer viel niet: 3-1.

CRUCIALE MOMENTEN
Trainer Kevin van Veen: ,,De tegenstander scoorde op cruciale momenten, wij kwamen in de tweede helft wat stootkracht tekort tegen een fysiek sterke tegenstander om het nog echt spannend te maken. Wij hebben vandaag alles gegeven, het veldspel was ook helemaal niet verkeerd maar helaas kwamen in de laatste twintig meter er vandaag niet door. Geen paniek, wel belangrijk om te zorgen dat we zaterdag tegen de koploper klaar zijn voor de volgende finale!"

Bron: Hoog en Laag