Excelsior Z. 1

0 - 3

3e klasse A

30 maart 2019 15:00

WAGENINGEN Een ijzersterk SKV heeft in Zetten drie belangrijke punten veroverd door Excelsior met 0-3 te verslaan. Het was de vierde achtereenvolgende uitwedstrijd voor de ploeg van trainer Kevin van Veen, die in die zware reeks liefst tien punten haalde en daarmee een grote stap richting de gewenste nacompetitie zet. Door het verlies van concurrent OVC'85 stijgt SKV bovendien naar de derde plek.

ONGESLAGEN Op Sportpark De Leijgraaf kwam een dominant SKV al na tien minuten op voorsprong dankzij een treffer van de in de basis terug gekeerde Bart Silvius. De thuisploeg was lange tijd de grootste degradatiekandidaat in de 3e klasse A, maar Excelsior Zetten is na de winterstop aan een goede serie bezig en was voorafgaand aan de krachtmeting met SKV al vijf wedstrijden ongeslagen. Tien minuten voor rust verzuimde Silvius de voorsprong te vergroten doordat zijn strafschop door de doelman knap gestopt werd. Na rust scoorde Silvius echter alsnog zijn tweede treffer, waarna uitblinker Niek van Steenbergen de eindstand op 0-3 bepaalde.

TEVREDEN Trainer Kevin van Veen was erg tevreden: ,,Deze wedstrijd hoort zeker in de top drie van onze beste duels dit seizoen, wij waren vrijwel de hele wedstrijd dwingend en dominant en hebben nauwelijks wat weg gegeven. In de rust heb ik ook tegen de jongens gezegd dat we genoten van het veldspel. Enige kanttekening kan zijn dat de score niet eerder en verder uitgebouwd is".

Na vier uitwedstrijden speelt SKV zaterdag eindelijk weer op de eigen Zoom wanneer het Nijmeegse Uni VV op bezoek komt.