Knappe remise SKV bij kampioenskandidaat

v.v. Dieren 1

0 - 0

3e klasse A

9 maart 2019 15:00

WAGENINGEN: SKV heeft in Dieren verrassend een punt veroverd tegen titelkandidaat VV Dieren. Na een weinig aantrekkelijke wedstrijd bleef het in Dieren 0-0. Door de knappe remise blijft SKV met ESA en OVC'85 in een gevecht verwikkeld om de derde plaats en een ticket in de nacompetitie.

REDDINGEN
 Op het kunstgrasveld van Sportpark Het Nieuwland in Dieren ontspon zich een middenveld-duel waarbij beide ploegen door de zware weersomstandigheden moeite hadden om een verzorgd positiespel te spelen. In de eerste helft was VV Dieren de bovenliggende partij en had doelman Dennis van den Berg een paar prima reddingen en kreeg Tom Ooms na een goede aanval ook een kans. Na rust was SKV beter, maar de ploeg uit Wageningen kon na afloop niet ontevreden zijn over de doelpuntloze puntendeling.

NIET AANTREKKELIJK In de 3e klasse A strijden Be Quick Zutphen en VV Dieren om het kampioenschap. Zo bekeken kan de remise van SKV in een uitwedstrijd als een bonuspunt beschouwd worden. Trainer Kevin van Veen: ,,Het was voor de neutrale toeschouwer absoluut geen aantrekkelijke wedstrijd, maar als trainer kijk ik daar toch anders tegenaan. Wij wisten wat de sterke en zwakke punten waren van VV Dieren en hebben daar goed op ingespeeld. Aan de bal hebben we niet altijd de juiste keuzes gemaakt, waardoor het bij een 0-0 gelijkspel bleef. De weersomstandigheden speelden vandaag wel een hele belangrijke rol, de eerste helft was de enorme wind in ons nadeel en na rust in ons voordeel. Maar door de wind was op het extreem snelle kunstgrasveld goed voetbal nauwelijks mogelijk".

Over twee weken speelt SKV de volgende competitiewedstrijd in Brabant tegen JVC Cuijk.