Geen winnaar bij boeiende derby tussen OVC ‘85 en SKV

...
85'

3e klasse A

17 november 2018 15:00

OOSTERBEEK Op de Oosterbeekse Bilderberg kruisten de streekgenoten OVC '85 en SKV de degens. De subtoppers van de 3e Klasse A schotelden de toeschouwers een alleraardigste derby voor, met vooral na rust een verrassend scoreverloop. Na het eerste bedrijf leidde de thuisclub met 1-0. Na rust verdubbelde de formatie van trainer Marco Bosch de score en leken de drie punten in Oosterbeek te blijven. Maar de gasten rechtten de ruggen en bogen de achterstand binnen acht minuten om naar een 3-2 voorsprong en leken de punten mee naar Wageningen te gaan. Uiteindelijk moesten beide ploegen zich alsnog tevreden stellen met 'maar' één punt, omdat OVC in de slotfase de gelijkmaker nog op het scorebord bracht: 3-3.

Beide trainers analyseerden het duel na afloop dan ook met een dubbel gevoel. ,,Als je je na een 2-0 achterstand terug knokt naar een 3-2 voorsprong is dat natuurlijk prijzenswaardig", vond SKV-trainer Kevin van Veen. ,,Toch geef je dan te gemakkelijk die gelijkmaker weer weg, terwijl we op dat moment de beter voetballende ploeg waren."

KARAKTER Ook Bosch zag zijn ploeg karakter tonen. Na 'de mentale opdoffer' die de 3-2 achterstond toch veroorzaakte werden de mouwen weer opgestroopt, met de gelijkmaker tot gevolg. ,,Ja, dat was natuurlijk prima. Aan de andere kant geef je wel heel gemakkelijk die voorsprong weer weg. Dan is de uiteindelijk 3-3 een uitslag waar ik mee kan leven, maar denk ik nog wel even terug naar de slotfase waar Nick Bijlsma de 4-3 nog op zijn schoen heeft. Ook ik sta hier evenals Kevin (van Veen) waarschijnlijk met datzelfde dubbele gevoel.

MOEIZAAM Zo boeiend als de tweede helft was, zo moeizaam kwam het eerste bedrijf op gang. Beide formaties speelden afwachtend, een beetje 'met de handrem erop'. Beide trainers leken ook wat verrast door de speelwijze van hun tegenstander. Mede daardoor was tactische bijsturing noodzakelijk. Het spelbeeld werd er nog niet aantrekkelijker door.  Na ruim een half uur verlieten de streekgenoten wat meer de verdedigende stellingen en werd er opener gevoetbald. De thuisclub deed dat aanvankelijk het best en de 1-0 voorsprong, in de 40e minuut, dan ook wel verdiend. Het was Stijn van der Weerd, die een schitterende pass van Luuk van Gestel even fraai afrondde.

APPLAUS Na de tactische praatjes in de rust, werd de twee helft een echt 'voetbalgevecht' in de positieve zin van het woord. Niet dat er echt geweldig werd gevoetbald, maar passie, strijd en toch bij vlagen een aantal technische hoogstandjes kunnen een wedstrijd ook aantrekkelijk maken en dat gebeurde dan ook. Toch leek 'de Oosterbeekse' 2-0, na ruim 55 minuten spelen, het duel van de spanning te beroven. Een fraaie combinatie met Stijn van der Weerd als architect en Nick Bijlsma dier zijn handtekening onderzette bracht veel handen op elkaar. Maar het applaus was nog niet verstomd of de aansluitingstreffer stond alweer op het scorebord. Jente van Leeuwe was de doelpuntenmaker (2-1). SKV 'rook' dat er meer mogelijk was, vooral omdat OVC even de weg kwijt was. En voor Bosch zijn formatie weer op het rechte spoor had, moest hij eerst lijdzaam toezien dat eerst Niek van Steenbergen de stand op 2-2 had gebracht en even later Jente van Leeuwe zijn tweede en SKV's derde treffer scoorde. ,,Op dat moment moet je 'de boel' eigenlijk dicht houden", aldus van Veen. ,,Mar dan laat je je toch verrassen door die snel genomen vrije trap van OVC."

SLIM Daar dacht zijn collega-trainer natuurlijk wat anders over. ,,Die vrije trap namen we slim en we profiteerden optimaal van de ruimte die SKV aan de rechterkant liet. Vervolgens scoorde Nick (Bijlsma) fraai de 3-3 en had hij zich helemaal onsterfelijk kunnen maken als hij ook de 4-3 nog had gemaakt. Maar al met al ben ik wel tevreden, zeker ook met de stappen die we toch weer hebben gemaakt. We hebben het een goede ploeg als SKV zeker is erg lastig gemaakt."

NIET BIJ DE LES Van Veen vond dat zijn ploeg niet echt geweldig had gespeeld. ,,We waren niet zo dwingend, zoals we kunnen en eigenlijk ook wel moeten zijn. Maar toch moet ik mijn ploeg complimenteren, dat je na een 2-0 achterstand nog zo terugkomt." De slotconclusie was voor Bosch: ,,Natuurlijk had ik na die 2-0 goede hoop op de overwinning, maar toch hebben wij het op die acht minuten dat we niet bij de les waren na, aardig gedaan. Veerkracht getoond, en ook passie en toch naar onze mogelijkheden gespeeld."

Bron: Hoog en Laag